Διάγγελμα Πούτιν για Ουκρανία: Δεν κάνει πίσω η Ρωσία, τι θα ανακοινώσει ο πρόεδρος

Διάγγελμα στον ρωσικό θα απευθύνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στο οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του σχετικά με την αναγνώριση των αυτονομιστών της Ουκρανίας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό σήμερα 21 Φεβρουαρίου, μετέδωσε πριν λίγο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS. Δεν αναφέρθηκε η ακριβής ώρα της μετάδοσης του διαγγέλματος. Κρατικά ΜΜΕ είπαν πως αυτό θα απευθυνθεί «σύντομα». Το μεσημέρι, ο Βλ. Πούτιν μίλησε στο συμβούλιο ασφαλείας της Ρωσίας και δήλωσε ότι η χώρα

εξετάζει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας. Η απόφαση του προέδρου Πούτιν αναμένεται σήμερα.

Από το συμβούλιο ασφαλείας, ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει το ζήτημα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των αυτονομιστών, έπειτα από ένα αίτημα που απηύθυναν οι ηγέτες στις δύο αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε πάντως ότι πρέπει να αναγνωρισθεί η ανεξαρτησία των δύο αυτών δημοκρατιών.

Νωρίτερα, οι ηγέτες στις δύο αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, ζήτησαν σήμερα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να τις αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες. Ο πρόεδρος Πούτιν είπε πως το ζήτημα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας «πρέπει να εξεταστεί» από τη Ρωσία. Εάν η Ρωσία προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, αυτό θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για να αποστείλει η Μόσχα στρατιωτικές δυνάμεις και στις δύο περιοχές, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι παρεμβαίνει ως σύμμαχος για να τις προστατεύσει έναντι της Ουκρανίας.

Εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή του Ντονέτσκ

Το πρακτορείο γνωστοποίησε πως ακούστηκε ο ήχος πολλαπλών εκρήξεων γύρω στις 18.15 ώρα Ελλάδας σήμερα, στο κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, που έχουν τη στήριξη της Μόσχας, στην ανατολική Ουκρανία. Η φύση των εκρήξεων δεν έχει αποσαφηνιστεί. Την περασμένη εβδομάδα, σημειώθηκαν εκρήξεις σε διάφορα σημεία της περιοχής, σε ένα όχημα κοντά στο κυβερνητικό κτίριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ αλλά και σε έναν αγωγό φυσικού αερίου. Δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, σημειώθηκαν μόνον υλικές ζημιές. Παράλληλα, την ίδια περίπου ώρα έγινε γνωστο από τον περιφερειακό κυβερνήτη του Ντονέτσκ πως ένας άμαχος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν αυτονομιστές στην περιοχή

Το θύμα, ένας άνδρας που γεννήθηκε το 1970, σκοτώθηκε στο χωριό Νοβολουγκάνσκε, όπου ο βομβαρδισμός προκάλεσε, επίσης, διακοπή στην ηλεκτροδότηση, στη θέρμανση και ζημιές σε έναν αγωγό φυσικού αερίου, διευκρίνισε στο Facebook ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα