ΔΕΘ 2016: Σε ποια σημεία θα επικεντρωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιάννη Ντσούνου
Με δεδομένα τα όσα έχει ήδη πει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη για να δώσει όπως ο ίδιος έχει δηλώσει , απαντήσεις αφενός στην καθημερινότητα των πολιτών και αφετέρου στην

οικονομική κατάρρευση που έχει επιφέρει η πολιτική Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές δεν πρόκειται να δώσει καμία υπόσχεση εκτός από την σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να οριοθετήσει χρονικά το πότε, θα δηλώσει ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ κινείται σε έναν σταθερό και αταλάντευτο άξονα που είναι οι μειώσεις των φόρων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Ας δούμε τους άξονες που θα κινηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ

1- Μείωση φόρων στα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις σταδιακά. Η αρχή μπορεί να γίνει με την μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις .

2- Μείωση του ΕΝΦΙΑ επίσης σταδιακά μέχρι του ποσοστού 30% και άμεση αντικατάστασή του από έναν δίκαιο φόρο ακίνητης περιουσίας.

3 – Προσπάθεια ένταξης περισσότερων πολιτών στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της εφορίας όπως ήταν οι 100 δόσεις. Σίγουρα το ύψος των δόσεων δεν θα μπορεί να είναι τόσο υψηλός αλλά από τη ΝΔ υπόσχονται ότι μπορούν να επαναφέρουν ένα σύστημα αποπληρωμής των χρεών των πολιτών σε πολλές δόσεις.

Εκτός από την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιτεθεί στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό στα θέματα της παιδείας, της υγείας, της ασφάλειας, του μεταναστευτικού και της εξωτερικής πολιτικής.

Στην παιδεία ο κ Μητσοτάκης θα μιλήσει για προχειρότητα στις πρόσφατες αλλαγές και για την ανάγκη έναρξης ενός ουσιαστικού διαλόγου με την συμμετοχή όλων ενώ θα επαναφέρει και την πάγια θέση για την δημιουργία πανεπιστημίων στην χώρα μας. Το μότο των στελεχών της ΝΔ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να εξισωθεί με το ιδιωτικό και όχι το αντίστροφο που επιχειρεί η κυβέρνηση .

Στην υγεία η επίθεση Μητσοτάκη θα είναι ακόμη σφοδρότερη καθώς θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για πλήρη αποσύνθεση του συστήματος υγείας και θα παραθέσει μια σειρά περιστατικών όπου οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να φέρνουν στα νοσοκομεία ακόμη και τις γάζες των ασθενών τους .

Επιπλέον εδώ θα υπάρξει και ειδική αναφορά στον κ. Πολάκη που όπως τονίζουν από την ΝΔ η μόνη του ασχολία είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι το υπουργείο του και οι ελλείψεις σε ολόκληρο το σύστημα υγείας.

Για την ασφάλεια των πολιτών ο κ Μητσοτάκης θα επαναλάβει την δέσμευση για καταπολέμηση του άβατου των Εξαρχείων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενώ για το μεταναστευτικό θα τονίσει την πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης στην διάχυση των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των νησιών αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων βίας ανάμεσα σε μετανάστες και κατοίκους .

Το άρθρο ΔΕΘ 2016: Σε ποια σημεία θα επικεντρωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα