FAZ : Συμμαχία Ρέντσι- Τσίπρα ενάντια στην Γερμανία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνεται πως ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την γερμανική κυβέρνηση ως απόρροια της συμμαχίας που έχει συνάψει με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά και την σύνοδο του Νότου στην Αθήνα.

Ειδικότερα η FAZ αναφέρεται στην σχετική δήλωση του Ματέο

Ρέντσι που μεταξύ άλλων είχε δηλώσει πως στέκεται στον αντίποδα «μιας Ευρώπης των κανόνων, των τεχνικών λεπτομερειών, των δημοσιονομικών και της λιτότητας» σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο μια ουσιαστική στροφή στην πολιτική του αλλά και μια συμβολική καθώς οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν στο πλάι του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

Ενώ η εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφερθεί στις δηλώσεις του Ιταλού Πρωθυπουργού κατά την επιστροφή του στην Ιταλία από την σύνοδο του Νότου στην Αθήνα όπου είχε επισημάνει αναφορικά με την στάση Γάλλου Πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ «Τώρα είμαστε πολλοί και μπορούμε να φέρουμε αναστάτωση.Πλέον γινόμαστε κίνημα και η Ιταλία παίζει κεντρικό ρόλο σε αυτό. Οι Γερμανοί πιέζονται πλέον», είχε αποφανθεί.

Επιπρόσθετα η εφημερίδα αναφέρεται και στις πολύ πρόσφατες δηλώσεις του Ρέντσι όπου καταφέρθηκε ουσιαστικά εναντίον της Γερμανίας τονίζοντας εμφατικά «Η Γερμανία έχει εντέλει ένα εμπορικό πλεόνασμα ύψους 80 έως 90 δις. ευρώ, όπως λένε. Εάν τηρούσε τους κανόνες κατά γράμμα, θα έπρεπε να επενδύσει το πλεόνασμα αυτό και να αναθέτει έργα σε ευρωπαϊκές και ιταλικές επιχειρήσεις. Δεν μπορείς από τη μια να μην σέβεσαι τους κανόνες και από την άλλη να δημιουργείς προβλήματα σε εκείνους που ζητούν ευελιξία», είχε επισημάνει ο Ματέο Ρέντσι.

Το άρθρο FAZ : Συμμαχία Ρέντσι- Τσίπρα ενάντια στην Γερμανία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα