Δεκαεννέα άμαχοι νεκροί προστέθηκαν στη λίστα θανάτου του πολέμου της Ουκρανίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεκαεννέα, τουλάχιστον, άμαχοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων που σημειώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη Χορλίβκα, ένα από τα πολλά σημεία των μαχών, ενώ στην πόλη Λουχάνσκ, βόμβα έπληξε οίκο ευγηρίας με αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν

τις δυνάμεις των ανταρτών προς τα δύο μεγαλύτερα προπύργιά τους, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ και επιδιώκουν να τους περικυκλώσουν σε πολλά σημεία, περιλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής όπου έγινε η συντριβή του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στις 17 Ιουλίου.

Από πηγές προερχόμενες από τους αυτονομιστές στο Ντονέτσκ, έγινε γνωστό ότι ενισχύσεις που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό και αντάρτες διέσχισαν τα κοντινά σύνορα με τη Ρωσία και πέρασαν στην Ουκρανία, γεγονός που το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ωστόσο, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από κάποια ανεξάρτητη πηγή.

Οι ηγέτες των αυτονομιστών επιμένουν δημοσίως ότι δεν τους προμηθεύει η Μόσχα, ενώ και η Ρωσία διαψεύδει τις κατηγορίες της Δύσης ότι τους υποστηρίζει, παρέχοντάς τους οπλισμό και στρατεύματα.

Εντός της ημέρας πρόκειται να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος στο Λουχάνσκ για έξι ώρες προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν με ασφάλεια, αλλά οι αρχές έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν απολύτως την ασφάλεια των αμάχων.

Τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει την νότια Ουκρανία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.

Το άρθρο Δεκαεννέα άμαχοι νεκροί προστέθηκαν στη λίστα θανάτου του πολέμου της Ουκρανίας εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα