Επτά συνανθρώπους μας έσωσαν τα πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων

Επτά συνάνθρωποί μας, από τους οποίους οι πέντε είναι νεογέννητα βρέφη, ήταν οι αποψινές «αερογέφυρες σωτηρίας» των πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού, που έσωσαν ισάριθμες ζωές που κινδύνευαν, μεταφέροντας όλες αυτές τις ψυχές από τα νησιά του Αιγαίου σε μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία των Αθηνών και του Ηρακλείου και τελικώς στη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα. Σήμερα το πρωί μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan της ιστορικής 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (354 ΜΤΜ) μετέφερε από

τη Ρόδο τρία νεογέννητα αγοράκια με θερμοκοιτίδα στο Ηράκλειο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 3:30 το ξημέρωμα στην 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου και τα νεογνά οδηγήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το πρώτο νεογνό υπέφερε από αναπνευστική δυσχέρεια, το δεύτερο γεννήθηκε πρόωρα και το τρίτο με αιματέμεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νοσοκομείο Ρόδου επανειλημμένως έχει αποστείλει νεογνά στο Ηράκλειο με αναπνευστικά προβλήματα αφού δεν διαθέτει θερμοκοιτίδα!

Από το Ηράκλειο το ίδιο C-27J παρέλαβε ένα αγοράκι 19 μηνών που υπέφερε από ειλεό και το μετέφερε για νοσηλεία στην Αθήνα, προσγειωνόμενο στην Ελευσίνα στις 05:24 σήμερα το πρωί.

Επίσης, στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος προσγειώθηκε λίγη ώρα αργότερα, στις 07:46, ένα ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) που μετέφερε από την Πάρο δύο γυναίκες, μία 47 ετών με υπαραχνοειδή αιμορραγία (είδος εγκεφαλικής αιμορραγίας) και μία 41 ετών με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, διασωληνωμένη.

Χθες εξάλλου το βράδυ, με μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan, μεταφέρθηκε από τη Μυτιλήνη στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος ένα νεογνό 3 ημερών με ουρολοίμωξη, μετά από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ προς την ΠΑ.

Όλοι οι ασθενείς, αμέσως μετά τις προσγειώσεις των μεταφορικών αεροσκαφών και ελικοπτέρου στα αεροδρόμια προορισμού τους, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που τους περίμεναν σε νοσοκομεία.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα