Δείτε αναλυτικά ποιος μας σφυρίζει στον αγωνα κυπέλου, τι παίζει με αυτόν ;

Στη… σφυρίχτρα του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου ποντάρει η ΚΕΔ, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς φωνές το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Αθηναίος ρέφερι θα έχει βοηθούς τους Ηλία Αλεξέα(Μεσσηνίας) και Νικόλα Γεωργαράκο (Αθηνών), ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αθανάσιος Γιάχος (Χίου).

Ο 31άχρονος ρέφερι τη φετινή σεζόν έχει σφυρίξει δύο φορές

τους Πειραιώτες και μία φορά τον Δικέφαλο. Πρόκειται για τα παιχνίδια Ολυμπιακός- Ξάνθη (4-0) και Ολυμπιακός- Αστέρας Τρίπολης (2-0), ενώ επίσης βρέθηκε στα Χανιά για το Πλατανιάς – ΠΑΟΚ (2-1)

Τι λένε στην «πιάτσα» για τον Καλογερόπουλο

Η απόφαση της ΚΕΔ να στείλει τον συγκεκριμένο διαιτητή σε ματς το οποίο χαρακτηρίζεται ως «υψίστης σημασίας» ξάφνιασε πολλούς στο ποδοσφαιρικό χώρο, καθώς πρόκειται για έναν ρέφερι χωρίς μεγάλη εμπειρία από ντέρμπι.

Ο αστυνομικός στο επάγγελμα Χαράλαμπος Καλογερόπουλος ανέβηκε μόλις πέρσι στη Σούπερ Λίγκα, καθώς τα προηγούμενα χρόνια σφύριζε ως επί τω πλείστον παιχνίδια της Football League.

Ο νεαρός ρέφερι μπορεί να βρίσκεται μόλις λίγους μήνες στην «ελίτ», ωστόσο έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των μελών της ΚΕΔ. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα μυστικά του… επαγγέλματος χαρακτηρίζουν τον Καλογερόπουλο ως έναν ρέφερι που παίζει προσεκτικά και συγκροτημένα, ενώ τον κατατάσσουν στην κατηγορία «επιφυλακτικός». Πρόκειται δηλαδή για έναν δίκαιο διαιτητή, ο οποίος προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να χωρίσει στη μέση το καρπούζι. Η απειρία του πάντως τον εκθέτει ανεπανόρθωτα σε πολλά παιχνίδια, όπως συνέβη και στο ματς ΠαναθηναϊκόςΑρης το 2012.

Το αποτυχημένο ντεμπούτο του σε ντέρμπι

Στις 21 Οκτωβρίου του 2012, λοιπόν, ο Καλογερόπουλος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αρη (1-1). Ο Αθηναίος ρέφερι τα έκανε… θάλασσα με τον χαμηλό βαθμό του παρατηρητή να τον βάζει στο «ψυγείο» για δύο περίπου μήνες.

Ο 31άχρονος έδωσε τραβηγμένο πέναλτι στον Παναθηναϊκό, ενώ στην ίδια φάση απέβαλε τον Παπαζαχαρία. Παράλληλα είχε αγνοήσει ένα καθαρό πέναλτι υπέρ των πρασίνων, ενώ δεν απέβαλε όπως όφειλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σεϊταρίδη. Τα πολλά λάθη του Καλογερόπουλου τον έστειλαν σε… διαθεσιμότητα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε ως βοηθό – όπως και στο μεθαυριανό ματς στο Φάληρο – τον Ηλία Αλεξέα.

Μπλεγμένος από το… πουθενά στα «στημένα»

Το καλοκαίρι του 2011 ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος είδε το όνομά του – όπως και μια σειρά άλλοι διαιτητές – να εμπλέκεται στην υπόθεση των φερόμενων ως «στημένοι» αγώνες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή «Η Δίκη», ο Αθηναίος ρέφερι «μπλέχτηκε» όταν η ασφάλεια έστειλε το παρακάτω έγγραφο στην Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

«Στις 10/4/2011 ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Ηλία Φυντάνη, αστυνομικό και προπονητή της Παναχαϊκής, ο οποίος του λέει ότι με τις δικές του γνωριμίες και με τη βοήθεια του διαιτητή, Χαράλαμπου Καλογερόπουλου, επίσης αστυνομικού, βοήθησε την ομάδα της Παναχαϊκής στον αγώνα με την Κόρινθο, χωρίς, όμως, να το γνωρίζει ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας».

Ο Καλογερόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», κατηγορήθηκε για δωροδοκία και δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

«Καθαρός» δια χειρός κ. Φάκου

Ο νεαρός διαιτητής ωστόσο όπως αποδείχθηκε δεν είχε καμία σχέση με τα «χειραγωγημένα ματς», με τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα κ.Ανδρέα Φάκο να απαλλάσσει – όπως ήταν λογικό- τον Καλογερόπουλο από τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα ο κ. Φάκος αποφάσισε ότι:

α) ΔΕΝ συντρέχει νόμιμος λόγος γι’ άσκηση πειθαρχικής δίωξηςκατά του Χαράλαμπου ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, Διαιτητή Β’ Εθνικής Κατηγορίας, διότι είναι πλέον βέβαιο ότι, στον κρίσιμο αγώνα της 13-03-2011 μεταξύ των ΠΑΕ «Κόρινθος» – «Παναχαϊκή», άσκησε τα διαιτητικά του καθήκοντα τελείως αμερόληπτα και αντικειμενικά και παρά τις επιδιωχθείσες περί του αντιθέτου επιλήψιμες μεθοδεύσεις των Γ. Τσακογιάννη και Ι. Παπαδόπουλου. Και

β) Η αφορώσα αυτόν υπόθεση πρέπει να ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ως αβάσιμη κατ’ ουσίαν, επιδοθούν δε αντίγραφα υπηρεσιακά της παρούσης στον ίδιο (με μέριμνα ΚΕΔ/ ΕΠΟ), στην ΚΕΔ-ΕΠΟ, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Αρχηγείο Ελλην. Αστυνομίας – Δ/ση Αστυν. Προσωπικού».

Δεν τρομάζει την ΚΕΔ η απειρία του

Ο Καλογερόπουλος ζει και αναπνέει από μικρός για το ποδόσφαιρο. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του: «Πάντοτε η μπάλαήταν η μεγάλη μου αγάπη. Από μικρός έπαιζα μπάλα, ωστόσο είχα έναν σοβαρό τραυματισμό και αναγκάστηκα να εγκαταλείψω την ενεργό δράση. Με αυτό το άθλημα η σχέση μου ήταν ερωτική».

Ο 31άχρονος ρέφερι θεωρείται από ανερχόμενα στελέχη της διαιτησίας, με τους ιθύνοντες την ΚΕΔ να τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση. Οι άνθρωποι της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας μετά την γνωστοποίηση του ορισμού του στο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ έλεγαν χαρακτηριστικά: «πιστεύουμε πολύ στον Καλογερόπουλο και θα τα πάει μια χαρά».

Πλέον άπαντες περιμένουν την έναρξη του παιχνιδιού (2/4 20:00), ενώ ευχή όλων είναι ο νεαρός διαιτητής να περάσει απαρατήρητος.

Keywords
Τυχαία Θέματα