Χρονοδιάγραμμα για το Κυπριακό ζητεί ο Έρογλου

Χρονοδιάγραμμα για το Κυπριακό ζητά ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος τονίζει ότι συμφωνία μπορεί να εξευρεθεί μόνο μέσω μίας διαδικασία «πάρε-δώσε» και με κοινή δέσμευση.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου γνωστοποίησε ότι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε δείπνο στις 29 Μαΐου.

Ο κ. Ερογλου εξέφρασε την επιθυμία της τουρκικής πλευράς για έναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό, και όχι

το φθινόπωρο, όπως επιθυμεί η ελληνοκυπριακή πλευρά.
Σύμφωνα με τον κ. Έρογλου, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε το παρελθόν, αλλά είναι σημαντικό να προσφέρουμε καλύτερες μέρες στο λαό και να μην παραμένουμε στο παρελθόν.

Αφού υποστήριξε ότι το ψευδοκράτος υπάρχει παρά το γεγονός ότι το αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία, σημείωσε ότι βούλησή του είναι να φθάσει σε μια συμφωνία.

Η διεθνής κοινότητα, τόνισε, θα πρέπει να δει «την πραγματικότητα των δύο κρατών» και να δημιουργήσει ευκαιρία για τους δύο «λαούς», κατά την έκφρασή του, να συμβιώνουν σε συνθήκες ειρήνης.

Τέλος, ο κ. Έρογλου επανέλαβε τα περί «εμπάργκο» εναντίον των Τουρκοκυπρίων και πρόσθεσε ότι έτσι είναι δύσκολο να καταλήξει σε συμφωνία η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα