Έφτασαν οι πρώτοι αντάρτες του PKK στο Ιράκ

Προς το τέλος της δείχνει να φθάνει μια σύγκρουση που κρατά τρεις δεκαετίες, με τους πρώτους Κούρδους αντάρτες να φτάνουν στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα δεκαπέντε μαχητές έφθασαν στην Χαρούρ, μια περιοχή της επαρχίας Ντοχούκ, κοντά στο όρος Μετίνα στο ιρακινό Κουρδιστάν.

«Είμαστε η πρώτη ομάδα που φθάνει σε μια ασφαλή περιοχή», δήλωσε ο Ζαγκάρ, ο αρχηγός της ομάδας των μαχητών την οποία συγκροτούν εννέα άνδρες και έξι γυναίκες. Έφεραν όπλα Καλάζνικοφ και αντιαρματικές ρουκέτες (RPG) και είχαν σακίδια στους ώμους.

Οι

αντάρτες του ΡΚΚ αναχώρησαν από την Τουρκία πεζοί, διέσχισαν την απόκρημνη μεθοριακή περιοχή για να συναντήσουν τους χιλιάδες μαχητές που έχουν εγκατασταθεί στην αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.

Το ΡΚΚ που διεξάγει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια ένοπλο αυτονομιστικό αγώνα στην Τουρκία, ανακοίνωσε στις 8 Μαΐου ότι οι μαχητές του άρχισαν να αποχωρούν προς το Ιράκ, μετά απο συμφωνία που επετεύχθη με την Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε πολλές φορές ότι ουδείς επρόκειτο να επιτεθεί στους αντάρτες που παίρνουν το δρόμο για το Ιράκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα