Χριστούγεννα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης στο Αιγάλεω

Ο δήμος Αιγάλεω και φέτος τα Χριστούγεννα στάθηκε ουσιαστικά και με αξιοπρέπεια στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση, διοργανώνοντας εκδηλώσεις για την ενίσχυσή τους στη μάχη της επιβίωσης αλλά και την ψυχαγωγία τους.

Αρχικά, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, σε μια μεγάλη εξόρμηση των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας και εθελοντών έξω από τα Super Market της

πόλης μας, συγκεντρώθηκαν 27 καρότσια τρόφιμα από τις προσφορές των πολιτών. Τα τρόφιμα αυτά μαζί με άλλα που είχε συγκεντρώσει το προηγούμενο διάστημα η Κοινωνική Υπηρεσία, αλλά και 4 τόνους ζυμαρικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και 500 γαλοπούλες & κοτόπουλα προσφορά των καναλιών Ε και Extra, διανεμήθηκαν μέσα στο Δεκέμβρη στις 470 οικογένειες που ενισχύει σταθερά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου συγκεντρώθηκαν παιχνίδια για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο πλαίσιο της δράσης φέτος τα Χριστούγεννα «Γίνε και εσύ Αϊ-Βασίλης», μια πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και της Εθνικής Τράπεζας. Αυτά και άλλα παιχνίδια δόθηκαν στα παιδιά σε μια όμορφη γιορτή που διοργανώθηκε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά έπαιξαν και χάρηκαν παρακολουθώντας παράσταση θεάτρου σκιών, ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και φεύγοντας πήραν όλα μαζί τους όμορφα παιχνίδια για να χαρούν τα Χριστούγεννα.

Τέλος, ανήμερα τα Χριστούγεννα διοργανώθηκε «Γεύμα Αγάπης» για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μοναχικά και οικονομικά αδύναμα άτομα. Το γεύμα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αιγάλεω με το ΤΕΙ Αθήνας και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Όλοι όσοι συμμετείχαν στο γεύμα ενθουσιάστηκαν με το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, το πλούσιο γεύμα και τη ζεστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Ο Δήμαρχος κος Χρήστος Καρδαράς, που συμμετείχε σε όλες αυτές τις δράσεις, ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και μια Καλύτερη Νέα Χρονιά, υπενθύμισε πως το έργο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το δήμο και τον ίδιο προσωπικά και τόνισε πως θα ενταθούν οι προσπάθειες για να μπορέσουν να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πολίτες του Αιγάλεω που έχουν ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα