Χρειάστηκαν τα… ΜΑΤ για τη σύλληψη των ληστών με τους λοστούς!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Απασχολούσαν την Αστυνομία, που προσπαθούσε να μπει στα ίχνη τους, και χρειάστηκαν τα ΜΑΤ για τη σύλληψή τους μέσα σε καταυλισμούς των Μεγάρων και της Μάνδρας! Χτυπούσαν από τη Δυτική Αττική έως την Κόρινθο. Η συμμορία με τους λοστούς σχεδόν κάθε νύχτα «κατέβαζε» τζαμαρίες κοσμηματοπωλείων και άλλων καταστημάτων, ενώ όταν οι κακοποιοί γίνονταν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες, πάλι με την απειλή των σιδερένιων λοστών τους λήστευαν. Η Αστυνομία κυνηγούσε καιρό

τώρα τους κουκουλοφόρους με τους λοστούς, που ισοπέδωναν καταστήματα και λήστευαν πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ορμητήριό τους ήταν καταυλισμοί Ρομά στα Μέγαρα και στη Μάνδρα, απ’ όπου ξεκινούσαν και όπου επέστρεφαν. Τέσσερις από τους… ροπαλοφόρους, ηλικίας από 15 έως 23 χρόνων, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην Αστυνομία. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι η σπείρα συστηματικά χτυπούσε κοσμηματοπωλεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και ό,τι άλλο κατάστημα έβρισκαν στον δρόμο τους.

Έκλεβαν αυτοκίνητα, φορούσαν κουκούλες και τις νύχτες εντόπιζαν τα καταστήματα. Με τους λοστούς ή έσπαγαν τις κλειδαριές ή κατέβαζαν τις προσόψεις και άρπαζαν χρήματα, συσκευές και άλλα αντικείμενα. Όταν γίνονταν αντιληπτοί, χτυπούσαν με γροθιές και κλωτσιές ή απειλούσαν με όπλα τα άτομα που τους αντιλαμβάνονταν για να ληστέψουν και να διαφύγουν. Δεν γλίτωναν όμως και οι ανύποπτοι πεζοί. Βρίσκονταν ξαφνικά μπροστά σε μαχαίρια η όπλα. Όταν διέφευγαν εγκατέλειπαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα και κρύβονταν στους καταυλισμούς. Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 63 κλοπές και 7 ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και πεζών στη Μάνδρα, στα Μέγαρα, τον Ασπρόπυργο και την Κόρινθο.

Το άρθρο Χρειάστηκαν τα… ΜΑΤ για τη σύλληψη των ληστών με τους λοστούς! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα