«Χορεύουν» πάνω σε πτώματα στη Γάζα: Στους 660 οι νεκροί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζεται για 16η ημέρα η ανελέητη ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, παρά τις εκκλήσεις για εκεχειρία και τις διαβουλεύσεις για ειρήνευση.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων έχουν σκοτωθεί 660 Παλαιστίνιοι – άμαχοι στην πλειοψηφία τους – και 31 Ισραηλινοί, οι 29 από τους οποίους ήταν στρατιώτες.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των Παλαιστινίων νεκρών είναι πιο δύσκολο να εκτιμηθεί δεδομένου του χάους που επικρατεί στη Γάζα όπου πτώματα ανθρώπων εξακολουθούν να ανακαλύπτονται μέσα στα ερείπια

κτιρίων.

Περίπου 3.700 Παλαιστίνιοι είναι τραυματίες. ενώ 100.000 εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.

Πέντε Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Γάζας, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συνεδρίασε εκτάκτως για να εξετάσει μια απόφαση, η οποία έχει υποβληθεί από την Παλαιστίνη και με την οποία ζητείται η διεθνής προστασία των Παλαιστινίων και η επείγουσα διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για εγκλήματα πολέμου που ενδεχομένως έχει διαπράξει το Ισραήλ στη Γάζα, ενώ κατήγγειλε ταυτόχρονα τις επιθέσεις με ρουκέτες και όλμους που πραγματοποιεί η Χαμάς αδιακρίτως εναντίον κατοικημένων περιοχών του Ισραήλ, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές αμάχων.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ βρίσκεται το “εμπάργκο” πτήσεων από και προς το Ισραήλ, με αποτέλεσμα μεγάλες αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν τις πτήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, εκτίμησε ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στις προσπάθειες να τερματιστούν οι συγκρούσεις.

“Κάναμε βεβαίως κάποια βήματα μπροστά. Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει”, είπε κατά την άφιξή του στην Ιερουσαλήμ όπου θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Νέα αιματοχυσία

Το πρωί της Τετάρτης σκοτώθηκαν πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης στο Χαν Γιούνις.

Τα πτώματα των πέντε Παλαιστινίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Νάσερ του Χάν Γιούνις.

Επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρα ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν 32χρονο Παλαιστίνιο στο χωριό Χουσάν στη Δυτική Όχθη, ανακοινώθηκε από πηγές στις παλαιστινιακές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές ο νεκρός είναι ο Μαχμούντ αλ-Χαμαμρά που πυροβολήθηκε στο στήθος, ενώ έριχνε πέτρες εναντίον των Ισραηλινών.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δεν είχε χρόνο να σχολιάσει το περιστατικό, αλλά θα το εξετάσει.

Οι συγκρούσεις αναφέρθηκαν μετά την έκκληση που απηύθυνε η Παλαιστινιακή ηγεσία, για μια συγκέντρωση στη Ραμάλα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Την Τετάρτη επλήγησαν από προειδοποιητικά πυρά τα γραφεία του Αλ Τζαζίρα στη Γάζα. Το δίκτυο επικρίνεται πολύ στο Ισραήλ για τον τρόπο που καλύπτει τα γεγονότα.

Κατά τη 16η ημέρα των επιχειρήσεων, ολόκληρες συνοικίες της Γάζας μοιάζουν κατεστραμμένες, ιδιαίτερα η Σατζάγια όπου τα πλήγματα στοίχισαν την Κυριακή τη ζωή σε τουλάχιστον 70 ανθρώπους.

Ρεπορτάζ του Reuters

Το άρθρο «Χορεύουν» πάνω σε πτώματα στη Γάζα: Στους 660 οι νεκροί εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα