Χανιά: Εισέπρατταν χρήματα προσποιούμενες τις εθελόντριες

Με την κατηγορία της απάτης και παράβασης του νόμου περί λαχειοφόρων αγορών συνελήφθησαν την Τρίτη στη λεωφόρο Σούδας των Χανίων τρεις γυναίκες που παρουσιάζονταν ως εθελόντριες της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με την ονομασία «Αγγελιοφόρος του κινήματος των ΑΜΕΑ» και εισέπρατταν χρήματα από πολίτες.

Πρόκειται για δύο Ελληνίδες, 45 και 64 ετών και μια υπήκοο Αλβανίας, 40 ετών, οι οποίες γυρνούσαν «πόρτα - πόρτα» και εισέπρατταν χρήματα υπέρ της οργάνωσης, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και τις απαραίτητες άδειες.

Οι αστυνομικοί που τις συνέλαβαν

κατέσχεσαν 545 ευρώ, όσα χρήματα φαίνεται ότι είχαν συγκεντρώσει την Τρίτη, καθώς και μπλοκ αποδείξεων τα οποία δεν ήταν νομότυπα. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, στην πόλη των Χανίων, βρέθηκαν επτά μπλοκ αποδείξεων.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες και στην Αθήνα για τον εντοπισμό ενός 54χρονου, που φέρεται να είναι ο πρόεδρος της οργάνωσης.

Κατά την παρουσία τους στην Κρήτη, μόνο τον Μάρτιο, οι συλληφθείσες είχαν συγκεντρώσει περίπου 2.000 ευρώ και τα χρήματα είχαν ήδη κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του 54χρονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα