Ένας ήρεμος οικογενειάρχης ο φύλακας που δολοφονήθηκε στις φυλακές

Σοκάρει ακόμη και σήμερα η είδηση της δολοφονίας του 46χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας να αποφασίζει την αποχή του προσωπικού των φυλακών της χώρας, από τη λειτουργία των επισκεπτηρίων των συγγενών από σήμερα ως και την Κυριακή 30 Μάρτη 2014.

Ο 46χρονος έπεσε νεκρός μετά από τρεις μαχαιριές που δέχτηκε στο λαιμό από Αλβανό ισοβίτη, που τον σκότωσε για να εκδικηθεί για το γεγονός

της απόρριψης αιτημάτων που είχε υποβάλλει για άδεια, ή για υπό όρους αποφυλάκιση.

Όπως επισημαίνει το agriniopress, το θύμα εργάζοταν μαζί με τον πατέρα του και τον αδελφό του σε εμπόριο ψαριών και διατηρούσαν ιχθυοπωλείο στην οδό Μπαϊμπά και στη συνέχεια στην οδό Παναγοπούλου στο Αγρίνιο. Ακολούθησε η πρόσληψή του το 1997 ως σωφρονιστικού υπάλληλου και εργαζόταν στις φυλακές του Μαλανδρίνου εδώ και 12 χρόνια, μέχρι τη μοιραία μέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του.

Παράλληλα είχε δημιουργήσει την οικογένεια του. Η γυναίκα του εργάζεται στο Τμήμα Προσωπικού του νοσοκομείου του Αγρινίου, ενώ ο γιος του είναι φοιτητής σε Πολυτεχνική Σχολή στην Αθήνα και η κόρη του μαθήτρια Λυκείου.

Οι συνάδελφοι του τον περιγράφουν ως «πρόσχαρο» και «μπροστάρη» στη δουλειά του και υπάλληλο που είχε καλές σχέσεις με τους κρατουμένους.

Στις φυλακές του Μαλανδρίνου, διευθυντής τα τελευταία περίπου τρία χρόνια είναι ο Βασίλης Γκορτζάς, που κατάγεται από το Δοκίμι του δήμου Αγρινίου και ήταν κουμπάρος του θύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα