Ασυνείδητοι δηλητηρίασαν σκυλιά και αλεπούδες στον Έβρο

Ασυνείδητοι δηλητηρίασαν ζώα στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Σιδηρώ και Κυριακής. Τα 13 ζώα (επτά αλεπούδες και έξι σκυλιά) βρέθηκαν νεκρά μετά από κατανάλωση δηλητηριασμένων δολωμάτων κυανίου. Τα ζώα, εντόπισε η μονάδα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων της WWF, που εδρεύει στη Δαδιά, στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν επισκέφθηκε την εν λόγω περιοχή, κατόπιν ενημέρωσης από κατοίκους για την ύπαρξη δολωμάτων και πολλών νεκρών ζώων.

Η

ομάδα εντόπισε και 20 φόλες τις οποίες τις περισυνέλεξε, ενώ έκανε και έλεγχο στην περιοχή για την ύπαρξη περισσοτέρων δηλητηριασμένων δολωμάτων. Στην περιοχή μετέβη άμεσα και κλιμάκιο του δασαρχείου, που κλήθηκε από τη WWF, προκειμένου να καταγράψει τα δολοφονημένα ζώα τα οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, καθώς εκτιμάται ότι πέθαναν πριν από μία ή δύο εβδομάδες, και να παραλάβει τις φόλες που είχαν συλλέξει κάτοικοι του χωριού προτού καταναλωθούν από ζώα.

Οι φόλες, άλλες παλιές και άλλες φρέσκιες, βρέθηκαν κυρίως σε διασταυρώσεις δασικών δρόμων. Για το θέμα γίνεται και έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να βρεθούν οι δολοφόνοι των ζώων.

Keywords
Τυχαία Θέματα