Αρνηθηκε τις κατηγορίες και οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή ο Α. Μαρτίνης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του για τα νοσήλεια στο «Ερρίκος Ντυνάν» ο πρώην πρόεδρός του νοσοκομείου, Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο Α.Μαρτίνης απολογήθηκε στον ανακριτή Διαφθοράς επειδή κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία σχετικά με περίθαλψη με μεγάλες εκπτώσεις ή και σχεδόν δωρεάν σε επιφανή πρόσωπα και συγγενείς τους που φέρεται να ζημίωσαν το νοσοκομείο με ποσό άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σχετική δικογραφία

σχηματίστηκε μετά από έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος στο πόρισμά του αναφέρεται σε συνολικά 8.000 περιπτώσεις νοσηλειών για τις οποίες εντόπισε ισχυρά στοιχεία ότι έλαβαν παρανόμως εκπτώσεις. Από αυτές ο ανακριτής κ. Τσιρώνης συμπεριέλαβε στη δικογραφία τις επίμαχες 50 το κόστος των οποίων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με κατώτατο όριο κόστους τις 3.000 ευρώ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται εξάλλου και η δωρεάν νοσηλεία του ίδιου του κατηγορούμενου αλλά και της συζύγου του. Τα πρόσωπα αυτά, σύμφωνα με την κατηγορία, νοσηλεύθηκαν με έκπτωση ακόμη και 100% από το Ίδρυμα, κάτι που προβλέπεται από το καταστατικό του όμως μόνο για αναξιοπαθούντες.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις της εν λόγω δικογραφίας είναι αυτή ασθενούς που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ ωστόσο τελικά χρεώθηκε μόνο με ποσό 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο!

Μετά την τρίωρη απολογία του ο Ανδρέας Μαρτίνης κρίθηκε και πάλι προφυλακιστέος, ενώ ο ίδιος στην αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν υπήρξε δωρεάν νοσηλεία στις περιπτώσεις των 50 για τις οποίες κατηγορείται, αλλά εκπτώσεις στα νοσήλεια για δαπάνες πέραν εκείνων που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το άρθρο Αρνηθηκε τις κατηγορίες και οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή ο Α. Μαρτίνης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα