Έρευνα της Public Issue: Το 90% των πολιτών πιστεύουν ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Καζάνι που βράζει θυμίζει η ελληνική κοινωνία, καθώς έχει αγανακτήσει με την κατάσταση στη χώρα, σύμφωνα με το μηναίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue.

Ενδεικτικό είναι ότι στο ερώτημα πώς νιώθετε για την κατάσταση της χώρας, το 28% απάντησε οργή, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή. Μόνο το 14% απάντησε ότι επιθυμεί τη σημερινή κυβέρνηση. Πάντως στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές,

το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.

Ειδικότερα, 9 στους 10 (ποσοστό 88%) θεωρούν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 8% πιστεύει ότι ο ακολουθούμενος δρόμος είναι ο σωστός.

Αναφορικά με τα πολιτικά πρόσωπα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει 45% θετικές γνώμες έναντι μόλις 24% του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Το 42% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα υποστηρίζει ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 22% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος στο ερώτημα «ποια είναι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ. Μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή, ενώ η πλειοψηφία (52%) δηλώνει «καμιά από τις δύο».

Το άρθρο Έρευνα της Public Issue: Το 90% των πολιτών πιστεύουν ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα