Αρνητές κορονοϊού: Μαζικές διαδηλώσεις στο Βερολίνο

Αρνητές κορονοϊού: Μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό διοργανώνονται σήμερα στο Βερολίνο. Με συνθήματα όπως «Εμείς είμαστε το δεύτερο κύμα» και «Αντίσταση», δεκάδες χιλιάδες αρνητές των περιορισμών που επιβάλλονται για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, εκφράζουν την αντίθεσή τους στις σχετικές αποφάσεις της πολιτείας, ενώ υποστηρίζουν ότι «η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας είναι αυτή της πανδημίας». Ελάχιστοι από τους διαδηλωτές

φορούν προστατευτικές μάσκες για τον κορωνοϊό, ενώ δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Η κορύφωση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας αναμένεται για αργότερα σήμερα το απόγευμα, σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «Το τέλος της πανδημίας – Ημέρα ελευθερίας» και, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της πόλης του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ, έχουν δηλώσει συμμετοχή και κάποιες οργανώσεις ακροδεξιών. Για σήμερα έχουν επίσης ανακοινωθεί και αντι-διαδηλώσεις, ενώ η αστυνομία του Βερολίνου περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις με περισσότερους από 1000 αστυνομικούς.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 955 στα 209.653, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αυξήθηκε κατά 7 στους 9.148, σύμφωνα με τον απολογισμό.

Δείτε ακόμηΚύπρος: Άνοιξαν οι πύλες για τους Βρετανούς – Μόνο με αρνητικό τεστΆθλια και ασεβής φωτογραφία μέσα από την Αγία ΣοφίαΝέο σόου Μπολσονάρου: Κατεβάζει τη μάσκα, δίνει το χέρι του και αγκαλιάζει παιδιάΟι δύο χώρες που “φοβάται” ο Φάουτσι για το εμβόλιο κατά του Covid – “Ελπίζω να τα ελέγχουν”
Keywords
Τυχαία Θέματα