Αποκάλυψη: Πύραυλος παραλίγο να κτυπήσει βρετανικό αεροσκάφος τον Αύγουστο στο Σαρμ Ελ Σέιχ

Με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία με το ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στο Σινά και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, έρχονται στην επιφάνεια και άλλες περιπτώσεις που δείχνουν την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Σινά. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail ένα βρετανικό επιβατικό αεροσκάφος λίγο έλειψε να καταρριφθεί τον Αύγουστο κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ, όταν εκτοξεύτηκε από αγνώστους εναντίον του ένας πύραυλος.

Συγκεκριμένα,

ο πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Thomson Airways, που πραγματοποιούσε πτήση από το Λονδίνο στην Αίγυπτο, έλαβε προληπτικά μέτρα όταν εντόπισε τον πύραυλο να πλησιάζει το αεροσκάφος το οποίο προσέγγιζε στο αιγυπτιακό θέρετρο. Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο πύραυλος πέρασε σε αποσταση 300 μέτρων από το αεροσκάφος.

Η Βρετανικές αρχές επιβεβαίωσαν το περιστατικό, δεν έδωσαν συνέχεια και αυτό γιατί βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι έρευνες σχετικά με τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου, η οποία μάλλον αποδίδεται σε τοποθέτηση βόμβας.

«Ερευνήσαμε το περιστατικό τότε και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση και ότι πιθανώς να οφείλεται σε ασκήσεις ρουτίνας που πραγματοποιούσε ο αιγυπτιακός στρατός στην περιοχή εκείνη την περίοδο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών, όμως η ανησυχία είναι έκδηλη και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από οποιαδήποτε ανακοίνωση για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα