Ξέφυγε η Τσεχία στη «μάχη» της κατάταξης της UEFA

Οι νίκες του Ολυμπιακού επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Αστέρα Τρίπολης επί του ΑΠΟΕΛ, πρόθσεσαν βαθμούς στην κατάταξη της UEFA για την χώρα μας, όμως δεν είναι αρκετές για να καταφέρουμε να μειώσουμε τη διαφορά από την Τσεχία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 13η θέση.

Οι Τσέχοι μάλιστα άνοιξαν την «ψαλίδα» της διαφοράς στους 1.025 βαθμούς (29.725

έναντι 28.700), δυσκολεύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την ελληνική προσπάθεια που θα συνεχιστεί στους έξι αγώνες των ομάδων μας που απομένουν έως τη λήξη της φάσης των ομίλων του Champions League και του Europa League.

Μοναδικό δεδομένο πάντως για τη συνέχεια της «μάχης» με τους Τσέχους αποτελεί το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει στη χειρότερη περίπτωση εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο Europa League, όμως η πρόκριση του στην επόμενη φάση του Champions League θα δώσει περισσότερους βαθμούς.

Απώτερος στόχος είναι βέβαια η επιστροφή στην 12η θέση της κατάταξης, την οποία αυτή τη στιγμή έχει η Ελβετία με 32.175 βαθμούς, καθώς αυτή δίνει απευθείας πρόκριση στο Champions League για τον πρωταθλητή Ελλάδας το 2017/18, όμως και η 13η θέση δίνει απευθείας πρόκριση, με την προϋπόθεση ότι ο κάτοχος του Europa League θα έχει θέση στους ομίλους από το πρωτάθλημα του.

Πρώτη είναι η Ισπανία, ενώ δεύτερη είναι η Γερμανία, τρίτη η Αγγλία,ενώ ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Ιταλία και την πρώτη πεντάδα κλείνει η Πορτογαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα