Απέκτησε δημοτικό ιατρείο ο Ωροπός

H λειτουργία του πρώτου δημοτικού ιατρείου στον Ωροπό είναι γεγονός με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την οργάνωση και αναβάθμιση του εν λόγω ιατρείου καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δωρηθέν από τον ιατρό κ. Φασουλάκη Ιατρείο ανακαινίστηκε, η άδεια ακτινοπροστασίας μέσω της αρμόδιας επιτροπής Ακτινοπροστασίας του Υπουργείου μεταβιβάζεται και ανανεώνεται σύμφωνα με τούς ισχύοντες νόμους, ενώ νέα

ιατρικά μηχανήματα θα ευρίσκονται στην διάθεση των νέων γιατρών του Δήμου. Εν τω μεταξύ έχει ήδη ξεκινήσει η διασύνδεση του κεντρικού Δημοτικού ιατρείου με όλα τα ΚΑΠΗ μέσω κινητής απεικονιστικής μονάδας, με στόχο την επιτόπια εξέταση των μελών τους που χρήζουν ανάγκης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Δημοτική αρχή. Μέσω του δημοτικού ιατρείου τα μέλη των ΚΑΠΗ και οι άποροι συμπολίτες μας θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας δωρεάν στους τόπους που μένουν.

Ο Δήμαρχος κ. Οικονομάκος δήλωσε σχετικά: «Στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία, ο Δήμος ως φορέας άμεσης επέμβασης και στήριξης του δημότη αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα της δημόσιας υγείας και παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες χωρίς κόστος. Γι’ αυτό και η λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου έρχεται να συμβάλλει με τη σειρά της στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών που υλοποιούμε στον τόπο μας, με τρόπο υπεύθυνο και ανθρωπιστικό. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες καταφέραμε και έχουμε πλέον το δικό μας ασθενοφόρο, επανδρωμένο από εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένο με όλο το απαραίτητο λειτουργικό υλικό, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στους δημότες και θα εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά καθημερινά. Στο πλαίσιο αυτό θεσπίσαμε το Κοινωνικό Φαρμακείο, μια κοινωνική δομή αλληλεγγύης, που σε λίγο καιρό θα μπορεί να φροντίζει τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων και να θέτει τις βάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων που βιώνουμε όλοι μας. Τα θέματα υγείας είναι πάντα ψηλά στις δικές μας προτεραιότητες. Ο πολίτης δικαιούται να νιώθει και να είναι ασφαλής στον Δήμο του και ως Δημοτικής Αρχή οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να του το προσφέρουμε».

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Φοργιάρης δήλωσε σχετικά πώς «η δημιουργία του νέου Δημοτικού Ιατρείου είναι η αφετηρία μιας προσπάθειας για τη συστηματική παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα