Νέος χιονιάς από το απόγευμα- Θα το «στρώσει» τη νύχτα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Νέα επιδείνωση του καιρού περιμένουν από το απόγευμα οι μετεωρολόγοι με χιόνια ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

H χθεσινή χιονόπτωση στην κορυφή της Πάρνηθας ήταν απλώς το προοίμιο, αφού οι ψυχρές μάζες που έρχονται σήμερα από την Ουκρανία θα επιδεινώσουν για ένα τριήμερο τον καιρό της χώρας μας.

Τα χιόνια στο λεκανοπέδιο θα πέσουν απόψε το βράδυ και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης. Χιόνια

αναμένεται να πέσουν επίσης στην Εύβοια και στις ορεινές περιοχές των Κυκλάδων, των Σποράδων αλλά και της Κρήτης. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της Ανατολικής Ελλάδας αναμένονται, επίσης, έντονα φαινόμενα με χιονοπτώσεις ακόμα και στις πεδινές περιοχές.

Παγετός
Χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι επίσης οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το θερμόμετρο θα πέσει στα επίπεδα των -8 έως -10 βαθμών σε Καρπενήσι, Μέτσοβο, Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Τρίπολη, όπου αναμένεται να προκληθεί ολικός παγετός.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει ότι «οι ψυχρές αέριες μάζες, που προέρχονται από την Ουκρανία, θα περάσουν από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και από σήμερα το απόγευμα θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας. Πρέπει να επισημανθεί, πάντως, ότι αν και δεν πρόκειται για κάποιον πολύ βαρύ χιονιά, η μεταβολή του καιρού θα είναι απότομη».

Αν και ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται λίγο από την Τετάρτη, η ουσιαστική καλυτέρευση θα έρθει την Πέμπτη. Τα χιόνια θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες νεφώσεις στα νησιά του Αιγαίου. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα