Αντιδράσεις στο Ισραήλ για τις σπατάλες του ζεύγους Νετανιάχου

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ για τις οικονομικές σπατάλες του ζεύγους Νετανιάχου την ώρα που το Τελ αβίβ προσπαθεί να ορθοποδήσει οικονομικά.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου φέρεται να εγκατέστησε διπλό κρεβάτι στο αεροσκάφος που μετέφερε, πρόσφατα, το ζεύγος στο Λονδίνο για την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ

Η μετατροπή που χρειάστηκε να γίνει στοίχισε στο ισραηλινό Δημόσιο 127.000 δολάρια, την ώρα που η κυβέρνηση Νετανιάχου καταθέτει προϋπολογισμό σκληρής

λιτότητας, δια του υπουργού Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ, πρώην παρουσιαστή της τηλεόρασης, ο οποίος εκλέχτηκε υποσχόμενος να «βγάλει από τη μέγγενη τη μεσαία τάξη».

Απαράδεκτη χαρακτηρίστηκε από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και η ανακοίνωση του γραφείου του Βενιαμίν Νετανιάχου μετά την αποκάλυψη της περασμένης Παρασκευής από το Κανάλι 10 του Τελ-Αβίβ.

Η εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει πως «ο Πρωθυπουργός δικαιούται να ξεκουραστεί τη νύχτα, που ακολούθησε ένα φορτωμένο πρόγραμμα λόγω του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Ισραήλ ενώ αναμενόταν ανάλογος φόρτος την επόμενη μέρα λόγω των δεκάδων επίσημων επαφών του στη διάρκεια της κηδείας» της Σιδηράς Κυρίας.

Το ταξίδι του Ισραηλινού πρωθυπουργού κόστισε συνολικά 427.000 δολάρια, ενώ, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, ένα μικρότερο αεροπλάνο και χωρίς μετατροπές για διπλό κρεβάτι θα κόστιζε 300.000 δολάρια Τα ισραηλινά ΜΜΕ, πάντως, έσπευσαν να επισημάνουν πως ο ισραηλινός πρόεδρος, Σίμον Πέρες , που κλείνει τα 90, δεν είχε ανάγκη από διπλό κρεβάτι καθώς είχε ταξιδέψει στην business class σε 11ωρη πτήση για τη Νότιο Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα