Αντιδράσεις στην Καλαμάτα για τη μεταφορά των απορριμμάτων

Με αφορμή τη νέα υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Καλαμάτας και την «απευθείας ανάθεση της μεταφοράς απορριμμάτων στον Καράμπελα Θεόδωρο, που εδρεύει στη Φλόκα Ηλείας» με την υποχρέωση του «αναδόχου να διαθέτει τα μεταφερόμενα απορρίμματα σε νόμιμο χώρο» (απόφαση 1/8//2013) οι «ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ» και η «Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας» εκφράζουν την αγανάκτησή τους γιατί:

«1. Ο συγκεκριμένος «ανάδοχος» έχει επανειλημμένα συλληφθεί για την ρύπανση του Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου η ο ανάδοχος έχει«προηγούμενη παραβατική συμπεριφορά, όπως αυτή καταγράφεται με λεπτομέρειες, στις 27 δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του από το Αστυνομικό Τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας, την σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 11 φορές με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος, τις πολύμηνες καταδίκες τους και τις πάνω από 20 παραπομπές σε δίκες για υποβάθμιση και ρύπανση περιβάλλοντος που εκκρεμούν ακόμα», (εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 5/8/2013)

2. Πρόσφατα ο «ανάδοχος», μεταφορέας απορριμμάτων, συνελήφθη από το Δασαρχείο και την Αστυνομία να μεταφέρει απορρίμματα από την Καλαμάτα στο Δρυοδάσος της Φολόης (ορεινή Ηλεία). Για το γεγονός αυτό οι ΦτΦ και η ΠΔ Ηλείας είχαμε εκδώσει Δελτίο Τύπου με το οποίο καταγγέλλαμε την παράνομη, αντιοικολογική πράξη (Αρ.Πρωτ.2013.25 / 17.07.2013) http://naturefriends-gr.blogspot.gr/2013/07/h.html

3. Ο Δήμος Καλαμάτας αδιαφορεί για τις παράνομες πράξεις, τις συλλήψεις και τις 27 δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του «αναδόχου» και υπογράφει νέα σύμβαση στην οποία δεν αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ο τόπος διάθεσης των μεταφερόμενων απορριμμάτων. Δεν είναι τυχαίο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχώς απαξιώνεται από τους πολίτες και με δική της ευθύνη».

Οι ΦτΦ και η ΠΔ Ηλείας καταγγέλλουν «το Δήμο Καλαμάτας και όλους τους εμπλεκόμενους Δημόσιους, Αυτοδιοικητικούς ή άλλους φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων για τη νέα σύμβαση μεταφοράς απορριμμάτων από την Καλαμάτα σε «άγνωστη» περιοχή διάθεσης.

Αυτού του τύπου η διαχείριση δεν αφορά μόνο στην Καλαμάτα, αφού αποτελεί τη συνήθη πρακτική σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Δεν αντιμετωπίζεται, ούτε με "προσωρινά" μέτρα, του τύπου της δεματοποίησης, ούτε φυσικά με τη συγκεντρωτική και πανάκριβη διαχείριση, προσανατολισμένη στην ενεργειακή αξιοποίηση και στην καύση των ΑΣΑ, που προωθούν οι διαγωνισμοί, μέσω ΣΔΙΤ, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Ηλεία και στην Αχαΐα, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη».

Περισσότερα στο greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα