Οι πλειστηριασμοί «πονοκεφαλιάζουν» το Μαξίμου

Προσωπικά φέρεται να είναι έτοιμος να χειριστεί το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρόθεση που φάνηκε κατά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 20 Αυγούστου.

Στο Μαξίμου αξιολογείται ως πολύ σημαντικό θέμα και για αυτό όπως αναφέρουν πληροφορίες ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «θα το δω ο ίδιος προσωπικά», συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.

Οι πλειστηριασμοί μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της κυβέρνησης, με δεδομένες τις ενστάσεις που έχουν ήδη εκφράσει τόσο βουλευτές της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, στο τραπέζι της σύσκεψης τέθηκαν όλες οι δεσμεύσεις που απορρέουν από το μνημόνιο εν όψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο και αφορούν στη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις στο Δημόσιο και στις αποκρατικοποιήσεις.

Κατά τη σύσκεψη ο Γιάννης Στουρνάρας -όπως αναφέρουν αξιόπιστε πηγές- διάβαζε τα στοιχεία από έναν φάκελο ο οποίος περιείχε τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο, προκειμένου να διαπιστωθεί που βρίσκονται οι προετοιμασίες.

Κατά τη σύσκεψη ο υπ. Διοικητής Mεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να είπε ότι παρέλαβε από όλα τα υπουργεία τους καταλόγους με τις μετακινήσεις υπαλλήλων.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Keywords
Τυχαία Θέματα