«Ανοικτό» το Greχit κατά Στουρνάρα

Προσγειωμένος στην πραγματικότητα και φειδωλώς εμφανίσθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις η Ελλάδα να κινδυνέψει να βρεθεί εκτός ευρώ και χαρακτήρισε

κρίσιμο το 2013 με το υπουργείο να επικεντρώνει στην πάταξη τις φοροδιαφυγής, στις αποκρατικοποιήσεις και τις επενδύσεις.

«Θα τα καταφέρουμε αυτή τη χρονιά αν μείνουμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ» είπε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών. Και συνέχισε: «Ωστόσο θα έρθει το τέλος, αν το πολιτικό σύστημα θεωρήσει ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για να αντιμετωπιστεί. Ο,τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι απαραίτητο αλλά όχι επαρκές για να επιτύχουμε μία μόνιμη λύση για την Ελλάδα. Το θέμα τώρα είναι η εκτέλεση».

Ο κ. Στουρνάρας έθεσε τους στόχους της χώρας εστιάζοντας στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στις αποκρατικοποιήσεις και στο να «διώξει» τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τις επενδύσεις.

Όσον αφορά την εκταμίευση της δόσης υπογράμμισε: «Η απόφαση των εταίρων μας να μας δώσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που περιμέναμε απομακρύνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο. Ωστόσο ακόμα αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Τυχόν αποτυχία της Ελλάδας όσον αφορά το χρέος της θα τη διώξει από το ευρώ».

Τέλος, διέβλεψε πως θα φανεί φως στο βάθος του τούνελ από την επόμενη χρονιά: «Θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά το 2013. Αλλά αν μείνουμε σε αυτό το μονοπάτι, αν μειώσουμε το έλλειμμα και ολοκληρώσουμε τα μέτρα για την ανταγωνιστικότητα, το 2014 και το 2015 θα είναι πολύ ευκολότερα τα πράγματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα