Ανοιχτά τα ενδεχόμενα για το Eurogroup

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τα ξένα μέσα σχετικά με την εξέλιξη των αποφάσεων του σημερινού Eurogroup. Το Reuters μετέδωσε ότι στη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα υπάρξει μια πολιτική συμφωνία επί της αρχής για το «ξεπάγωμα» των δόσεων, ενώ θα συζητηθούν τα θέματα της μείωσης του ελληνικού χρέους καθώς και της διετούς επιμήκυνσης.

Τα ενδεχόμενα είναι πιθανά και όλα δείχνουν ότι η

στάση που θα κρατήσει στη συνεδρίαση η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ θα ξεδιαλύνει το τοπίο. Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της Γερμανίας ότι θα βρεθεί λύση με το ΔΝΤ, μέχρι χθες δεν είχε επιτευχθεί σύμπνοια των απόψεων των δύο πλευρών με το ΔΝΤ να πιέζει είτε για «κούρεμα» των δανείων των Ευρωπαίων πιστωτών προς την Ελλάδα, είτε για προωθημένες αποφάσεις που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο.

Από την πλευρά του το διεθνές δίκτυο Dow Jones Newswires αναφέρει πως η συνάντηση της Τρίτης αφορά μόνο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των 15 δισ. ευρώ έως το 2014 και όχι για τα 17,6 δισ. της περιόδου 2104 -16. Παράλληλα, αναφέρει ότι το μόνο πράγμα στο οποίο συμφωνούν όλα τα μέρη είναι πως δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω χρηματοδότηση πέρα από της συμφωνημένης.

Keywords
Τυχαία Θέματα