Ανασχηματισμό «φωτογράφισαν» Βενιζέλος και Κουβέλης

Για ανάγκη αλλαγής της λειτουργικής δομής της κυβέρνησης, μίλησαν ο Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, μετά τις ξεχωριστές συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε:

«Με τις απόφασεις που πήραμε και τα πολύ δύσκολα μέτρα προχωράμε. Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Δεν αντέχει η μεγάλη πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών καθυστερήσεις ή ασάφειες. Εμείς έχουμε ανάγκη ως χώρα από μία νέα αφετηρία, η οποία θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες. Όσοι αναμένουν την αποτυχία για τα δικά τους κομματικά η προσωπικά οφέλη θα διαψευστούν οικτρά. Ο Έλληνες ξέρουν ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία. Ο μόνος τρόπος να κάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη, πάνω σε στέρεα θεμέλια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σημείωσε: «η συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό είχε ως αντικείμενο το Eurogroup. Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, πρέπει να υπάρξει η άμεση εκταμίευση σε πρώτη φάση. Είναι μία εβδομάδα δύσκολων διεκδικήσεων από την πλευρά της χώρας μας. Η προσπάθειά μας είναι μετά την εκταμίευση να εφαρμοστεί άμεσα ένα βιώσιμο σχέδιο με βασικό άξονα την ανάπτυξη αυτού του τόπου. Αντιμετωπίσαμε και ζητήματα που έχουν σχέση με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης. Μας απασχόλησε πάρα πολύ η ανάπτυξη με βασικό στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αντιμετωπιστεί η ανεργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα