ΑΝΕΛ: Η ελληνική κυβέρνηση αντιστέκεται και δεν παραδίδει τα όπλα

Σχόλιο για τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα έκανε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που έκανε λόγο για «διάψευση όλων αυτών που θέλησαν να διαστρεβλώσουν δηλώσεις και να περάσουν στους πολίτες ότι η συγκυβέρνηση ‘κάνει πίσω’».

«Η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε ότι ξέρει να αντιστέκεται. Δεν παραδίδει τα όπλα», ανέφερε στη δήλωσή της η κα Χρυσοβελώνη.

Σακελλαρίδης: Δεν κάνουμε πίσω στην παράταση

του μνημονίου

Την ίδια στιγμή, όπως όλα δείχνουν, ο λόγος που δεν υπήρξε στο χθεσινό Eurogroup συμφωνία, έχει να κάνει με την απαίτηση των δανειστών για «παράταση του προγράμματος», θέμα στο οποίο η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον ANT1, o κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά προσπαθεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους».

Εξάλλου, ο κ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τηλεφώνημα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πριν εκδοθεί το κοινό ανακοινωθέν και αποφασίστηκε να απορριφθεί από την ελληνική πλευρά.

Ερωτηθείς, τέλος, εάν θα υπάρξει ρήξη για να «βαφτιστεί» αλλιώς το πρόγραμμα, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί τη ρήξη και δεν θα το έκανε ποτέ για επικοινωνιακά ζητήματα». «Το ζήτημα δεν είναι να βαφτίσουμε αλλιώς το μνημόνιο. Δεν πάμε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα