Smartphones και tablets οδηγούν σε παραίτηση τον επικεφαλής της Intel

Η εταιρεία Intel Corp ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα) ότι ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της, Paul Otellini, θα «συνταξιοδοτηθεί» τον Μάιο, τη στιγμή που ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip στον κόσμο «παλεύει» με την ασθενή ζήτηση υπολογιστών και με τη στροφή που έχουν κάνει οι καταναλωτές στα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα και σε μικρούς φορητούς υπολογιστές.

Όπως

ανακοινώθηκε, η Intel θα εξετάσει τόσο τους «εσωτερικούς» υποψήφιους όσο και τους επίδοξους αντικαταστάτες του Otellini που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός εταιρείας. Η μεταβατική περίοδος αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα εξάμηνο. Να σημειωθεί πως ο Otellini αποχωρεί πριν από την υποχρεωτική ηλικία συνταξιοδότησης που θέτει η Intel για τους επικεφαλής της.

Η Intel, των οποίων οι επεξεργαστές είναι κυρίαρχοι σε προσωπικούς υπολογιστές, έχει μέχρι σήμερα, αρνηθεί να επεκταθεί στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία κινητής, όπου τα iPads και iPhones της Apple και άλλες δημοφιλείς φορητές συσκευές χρησιμοποιούν την ανταγωνιστική τεχνολογία της βρετανικής ARM Holdings. 

Πληροφορίες από: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα