«Ανάσα» το μπόνους της UEFA για ΠΑΟ

Ο αποκλεισμός των ΠΑΟΚ και Ατρόμητου από τη συνέχεια του Europa League ήταν αναμφισβήτητα το… μελανό σημείο στην παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη την τρέχουσα σεζόν, καθώς πλέον μόνο οι «αιώνιοι» θα αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά Κύπελλα. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» στο Champions League-εξασφάλισαν την παρουσία τους στους χρυσοφόρους ομίλους λόγω της κατάκτησης

του ελληνικού πρωταθλήματος-οι δε «πράσινοι» στο Europa League.

Το κλίμα στον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι σίγουρα βαρύ, αφού η ομάδα ξεχνάει για φέτος έσοδα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ στον Ατρόμητο τα έχουν με τον διαιτητή της αναμέτρησης με την Νιουκάστλ, ο οποίος αδίκησε κατάφορα τους Περιστεριώτες στην δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Αγγλία.

Ευνοημένη από αυτήν την εξέλιξη είναι σίγουρα η ομάδα του Παναθηναϊκού, καθώς μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένονται 2,1 εκατ. ευρώ από το μπόνους της UEFA για τα play offs του Champions League, όντας μία βαθιά... ανάσα για τα ταμεία του "τριφυλλιού", ενώ αναμένεται και εισροή χρημάτων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Εντός της εβδομάδας το «τριφύλλι» αναμένεται να ενημερωθεί από την UEFA, όσον αφορά τα στοιχεία που θα πρέπει να παρουσιάσει στον έλεγχο που θα γίνει στα τέλη του μήνα, ενώ ταυτόχρονα στου «πράσινο στρατόπεδο» δεν υπάρχει ανησυχία για τυχόν τιμωρία. Εφόσον ο σύλλογος εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του αναφορικά με τους διακανονισμούς για οφειλόμενα της περασμένης περιόδου, δεν τίθεται πλέον ζήτημα τιμωρίας.

Στις τάξεις της διοίκησης του Παναθηναϊκού επικρατεί αισιοδοξία πως θα φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, τόσο με τα χρήματα που θα λάβει από την UEFA, όσο και από αυτά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του μήνα.

Το ποσό για την κάλυψη της αύξησης είναι 6 εκατ. ευρώ, με τον Γιάννη Αλαφούζο να προσανατολίζεται αρχικά στην κάλυψη του ποσού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και το οποίο φθάνει τα 3,1 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα