Εν ισχύ και ο πράσινος δακτύλιος από σήμερα

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα (Δευτέρα) και ο πράσινος δακτύλιος, ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο δακτύλιος θα ισχύσει με τροποποιήσεις, όσον αφορά στα νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η κυκλοφορία στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμό των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφ' όσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης

και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140g/km. Το ίδιο ισχύει και για τα υβριδικά οχήματα.
Τα υπόλοιπα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το γνωστό σύστημα των «μονών-ζυγών».
Τα όρια του δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Αλεξάνδρας-Ζαχάρωφ-Μεσογείων-Φειδιππίδου-Μιχαλακοπούλου-Σπ. Μερκούρη-Βρυάξιδος-Υμηττού-Ηλ. Ηλιού-Α. Φραντζή-Λ. Συγγρού-Χαμοστέρνας-Πειραιώς-Ι. Οδός-Κωνσταντινουπόλεως-Αχιλλέως-Πλ. Καραϊσκάκη-Καρόλου-Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)-Αλεξάνδρας.
Οι ημέρες και ώρες ισχύος του δακτυλίου είναι οι εξής:
-Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07:00-20:00
-Παρασκευή, ώρες 07:00-15:00.
Ο δακτύλιος δεν ισχύει τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των M.M.M.
Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:
-Κυκλοφορούν ελεύθερα στον μικρό δακτύλιο τα Ι.Χ. οχήματα και τα φορτηγά κάτω των 2,2 τόνων εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 και μεταγενέστερης και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km. Για τα υβριδικά, ισχύει μόνο ο περιορισμός του διοξειδίου του άνθρακα.
-Τα υπόλοιπα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το σύστημα των «μονών/ζυγών».
-Απαγορεύεται η κυκλοφορία στον μεγάλο δακτύλιο των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990. Στην απαγόρευση δεν περιλαμβάνονται η νέα εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, η λεωφόρος Κηφισού και η λεωφόρος Αθηνών με εξαίρεση το τμήμα από τη διασταύρωση με την Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.
-Η ημερομηνία της 1.1.1990 επικαιροποιείται αυτόματα κάθε ημερολογιακό έτος ώστε κάθε φορά να ισχύει η απαγόρευση για οχήματα μεγαλύτερα των 22 ετών.

με την Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.
-Η ημερομηνία της 1.1.1990 επικαιροποιείται αυτόματα κάθε ημερολογιακό έτος ώστε κάθε φορά να ισχύει η απαγόρευση για οχήματα μεγαλύτερα των 22 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα