Ανανεώνει για την Τετάρτη το κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα (Τρίτη), πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και λίγο μετά τις 12:00 άρχισαν την πορεία τους μέχρι το Σύνταγμα.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση, την κινητικότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο,

ενώ με αφορμή τον άδικο χαμό του Παύλου Φύσσα, η κινητοποίηση πήρε και αντιφασιστικό χαρακτήρα, με συνθήματα όπως «Ο Παύλος ζει, αυτός μας οδηγεί» να ακούγονται από τα στόματα των συμμετεχόντων.

Τη δική του ξεχωριστή πορεία, η οποία ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στο Σύνταγμα είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα το ΠΑΜΕ.

Αποφασισμένοι οι απεργοί για κλιμάκωση

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε ένα συγκρουσιακό, παρατεταμένο και πολύμορφο αγώνα διαρκείας για να ακυρώσουμε τις απολύσεις - διαθεσιμότητες, για να ακυρώσουμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για κατάργηση δομών και υπηρεσιών του δημοσίου, κατάργηση τομέων επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάργηση και διάλυση της γενικής γραμματείας δημοσίων έργων, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, διάλυση υπηρεσιών όλων των υπουργείων, κατάργηση των διοικητικών υπηρεσιών των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γρ. Καλομοίρης, στη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας στο Δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας, την εργασιακή επισφάλεια και τη διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους.

Αντιφασιστική συναυλία την Τετάρτη

Την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ (η οποία δεν συμμετέχει στη διήμερη απεργία) θα πραγματοποιήσουν αντιφασιστική συναυλία στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος. Μια ημέρα μετά, την Πέμπτη θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Πρώτοι στον αγώνα οι εκπαιδευτικοί

Στη «μάχη» βρίσκονται δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τον απεργιακό τους αγώνα προγραμματίζοντας μάλιστα συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 13:00 στα Προπύλαια. Οι δάσκαλοι έχουν λάβει απόφαση για την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας από σήμερα, ενώ το πρωί της Τετάρτης θα συγκληθούν οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων τις αποφάσεις των οποίων μαζί με τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία θα συνεκτιμήσει η διδασκαλική κοινότητα, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει σε συνεδρίαση η Ολομέλεια των Προέδρων.

Από την πλευρά τους οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης κλείνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Οι υπόλοιπες αποφάσεις για απεργία

Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε η ομοσπονδία των εργαζομένων στις Εφορίες με βασική διεκδίκηση του κλάδου τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Λόγω της απεργίας, σήμερα και αύριο δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές στις κατά τόπους ΔΟΥ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τις επόμενες 48 ώρες τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

«Στο πόδι» βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία που δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στην απεργιακή κινητοποίηση των δύο επόμενων ημερών θα συμμετάσχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι με απόφαση της ΟΔΥΕ διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού, μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών της χώρας και στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό.

Τέλος, κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα και οι Δήμοι όλης της χώρας λόγω της νέας 24ωρης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Άνοιξε ο σταθμός μετρό στο Σύνταγμα

Διαθέσιμος για το επιβατικό κοινό είναι και πάλι ο σταθμός μετρό στο Σύνταγμα, ο οποίος είχε κλείσει από τις 10:00 με εντολή της αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια εκείνη, οι συρμοί διέρχονταν από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα