Ανακρίνεται ο μηχανοδηγός του δυστυχήματος στην Ισπανία

Σήμερα (Παρασκευή) ανακρίνεται ο άνθρωπος πίσω από το μοιραίο ατύχημα με τον εκτροχιασμό του τραίνου στις παρυφές της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη Γαλικία της βόρειας Ισπανίας. Ο μηχανοδηγός θα ανακριθεί από την αστυνομία στο νοσοκομείο, καθώς είναι τραυματισμένος, ενώ σύμφωνα με πολλές αναφορές έτρεχε με ταχύτητα διπλάσια από την προβλεπόμενη.

«Ο δικαστής έχει ζητήσει από την αστυνομία να του πάρουν κατάθεση παρουσία δικηγόρου, τόνισε εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Ύστερα θα μιλήσει και στο δικαστή, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τη Renfe,

την ισπανική εταιρεία σιδηροδρόμων, είναι πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια της τραγωδίας. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις που συνδέουν το δυστύχημα με την υπερβολική ταχύτητα του τραίνου.

Επταήμερο πένθος για τα θύματα στη Γαλικία

Επτά ημέρες πένθους στη Γαλικία της Ισπανίας κήρυξε από την Πέμπτη 27 Ιουλίου ο πρόεδρος της περιφέρειας, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. «Είναι το μεγαλύτερο πένθος στην ιστορία» της Γαλικίας, δήλωσε στον Τύπο ο Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο.

Το χρονικό του εκτροχιασμού

Το τρένο που μετέφερε 218 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μαδρίτη στο Φερόλ εκτροχιάστηκε σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων έξω από την πρωτεύουσα της Γαλικίας, Εκτός από του 80 ανθρώπους που σκοτώθηκαν, άλλοι 95 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης. Από αυτούς, οι 36 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα