Στουρνάρας: Τέρμα η ανοχή, και ο Πάπας να είναι, θα πληρώνει

Μήνυμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και σαφείς «σπόντες» για τους προκατόχους του στέλνει σε άτυπο σημείωμά του που εστάλη για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Παρέχουμε πολιτική κάλυψη. Θα εξηγήσω τι εννοώ: Λαμβάνουμε συνεχώς τηλέφωνα από Εφόρους και Επόπτες και ελεγκτές, οι οποίοι ρωτούν: ‘’Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλο-δικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε Δήμαρχο. Τον κυνηγάω;’’ Οι άνθρωποι

ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι ‘’untouchables’’ στην Ελληνική Κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα... κάτω από το αφορολόγητο.

Καθημερινά λοιπόν τονίζω και δεν θα κουραστώ να το τονίζω, ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: Όποιος κλέβει φόρους και ο Πάππας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή.

Παρέχω δηλαδή την πολιτική κάλυψη και προσωπική στήριξη σε καθέναν που θέλει να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή. Αντίστοιχα, είμαι αμείλικτος σε καθέναν που κάνει τα στραβά μάτια», ανέφερε χαρακτηριστικά για το «κυνήγι» της φοροδιαφυγής ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με την πρόοδο μέχρι στιγμής σε αυτόν τομέα αναφέρει στο σημείωμά του ο κ. Στουρνάρας: «Μπορεί να μην έχουμε θεαματικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, αλλά έχουμε κάποια πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα:

-Εισπράττονται πρόστιμα

-Δεν γίνονται ρυθμίσεις πλέον σε όσους έχουν χρήματα

-Κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα

-Κόσμος μπαίνει πλέον στη φυλακή για χρέη στο δημόσιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα