Ο «τυφλοπόντικας» πάει νότια

Στα νότια προάστια θα τερματίζουν από σήμερα (Παρασκευή) οι συρμοί του μετρό, καθώς στις 12:00 παραδίδονται στο επιβατικό κοινό οι τέσσερις νέοι σταθμοί της γραμμής 2 -«Ηλιούπολη», «Άλιμος» «Αργυρούπολη» και «Ελληνικό».

Η διαδρομή «Ελληνικό» - «Σύνταγμα» θα διαρκεί 14 λεπτά και εκτιμάται ότι από τους τέσσερις σταθμούς θα εξυπηρετούνται 83.000 επιβάτες.

Σημειώνεται ότι στους σταθμούς «Άλιμος» και «Αργυρούπολη» έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα επιφανειακοί χώροι με τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως

κατά την κατασκευή τους.

Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Χρήστος Τσίτουρας ανακοίνωσε ότι θα κατασκευστεί μια νέα γραμμή τραμ, μήκους 1.100 μέτρων, μέσω της οποίας θα συνδέεται το υφιστάμενο δίκτυο του τραμ της παραλιακής με τον σταθμό του μετρό στην Αργυρούπολη.

Η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου επιδιώκεται να ξεκινήσει περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Τον Σεπτέμβριο η «Αττικό Μετρό» θα παραδώσει στο επιβατικό κοινό τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα», στην επέκταση της Γραμμής 3 από το Αιγάλεω, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες επέκτασης προς τον Πειραιά, όπως και οι εργασίες επέκτασης του τραμ από το ΣΕΦ προς το κέντρο του Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα