Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για 10.000 θέσεις εργασίας σε τουριστικούς κλάδους

Δράση για 10.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, παρουσίασαν την Πέμπτη (09/05) η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Εργασίας Γιάννη Βρούτσης και ο υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων, ηλικίας έως 29 ετών, στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός

της δράσης που έχει τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας ως 29 ετών» ανέρχεται στο ποσό των 39 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γ. Βρούτσης: Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και δημιουργία νέων

«Το πρόγραμμα αποτελεί τμήμα της δράσης για τους 45.000 νέους (ήδη οι αιτήσεις για τις πρώτες 35.000 βρίσκονται σε εξέλιξη), αλλά και του συνολικού Σχεδίου Δράσης για τους νέους που θα ωφελήσει περισσότερους από 62.000 ανέργους νέους με προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας», είπε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν υπάρξουν απολύσεις υφιστάμενων εργαζομένων, καθώς, όπως είπε, «θέσαμε όρο το κανονικό προσωπικό να είναι, αριθμητικά, τουλάχιστον ίσο με την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

«Το υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει το πρόγραμμα με όλους τους τρόπους, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση του στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα», τόνισε από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη και προσέθεσε ότι «επιδίωξή μας είναι ήδη από φέτος μέσα από τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, κατάρτισης και εκπαίδευσης να αναλάβουμε κοινές δράσεις με στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας στον τουρισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα