Αποκαλύψεις προανήγγειλε ο Άκης Τσαχατζόπουλος

Μετακυλύει τις ευθύνες στο ΚΥΣΕΑ, την εποχή που υπογραφόταν οι συμβάσεις για τα υποβρύχια με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που φέρεται διατεθειμένος να προβεί σε συγκεκριμένες αποκαλύψεις τονίζοντας: «Τώρα θα ανοίξουν όλα. Γιατί μόνο η αλήθεια βοηθά σε αυτήν την κατάσταση».

O πρώην υπουργός Άμυνας, αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος.

Από

τη δίκη, η οποία διακόπηκε σήμερα (Πέμπτη) για να συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη (14/05), απουσίασε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Κατά τη διάρκεια διαλλείματος της δίκης, ο κ. Τσοχατζόπουλος βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημοσιογράφους ζητώντας εκ νέου να παραστούν στη δίκη όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ επί θητείας του ως υπουργού Άμυνας. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός της μη υλοποίηση της σύμβασης, για τα υποβρύχια με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

«Δεν θέλουν να ανοίξουν το θέμα, το σκάνδαλο που υπάρχει στη Βουλή. Ποιο είναι; Έφεραν μια συγκεκριμένη σύμβαση. Η σύμβαση για το Σκαραμαγκά, όπου η ελληνική κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ, συμφωνούν και αναθέτουν το συγκεκριμένο έργο στο Σκαραμαγκά σε συμπαραγωγή με τους Γερμανούς. Αυτό είναι το ζητούμενο εδώ και πολύ καιρό και κάνουν όλοι γύρω - γύρω και ψάχνουν είτε δίωξη για δωροδοκία δικιά μου είτε ξέπλυμα είτε ξέρω εγώ τι», τόνισε και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα είναι η έλλειψη συνέχειας της σύμβασης. Η σύμβαση ακυρώθηκε στην πράξη. Αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημα, η μεγάλη ζημία του ελληνικού δημοσίου. Ποιοι είναι υπόλογοι για το γεγονός ότι αυτό το πράγμα δεν έγινε; Αυτοί που δεν ήθελαν να ανοίξει το θέμα εδώ και τόσο καιρό στη Βουλή. Δυστυχώς όμως τώρα θα ανοίξουν όλα. Θα ανοίξουν όλα, γιατί μόνο η αλήθεια βοηθά σε αυτήν την κατάσταση».

Εν τω μεταξύ, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι το βασικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί. Η εισαγγελέας επικαλούμενη τροπολογία αντέτεινε ότι το «ξέπλυμα» δεν παραγράφεται επειδή παρήλθε άπρακτη η αποσβεστική προθεσμία και η Βουλή δεν άσκησε δίωξη, όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση. Επιπλέον, απερρίφθη η ένσταση σε σχέση με τη νομιμότητα της κλήσης του πρώην υπουργού αλλά και αυτή που επικαλούνταν εκκρεμοδικία, με τη δικαιολογία ότι η Βουλή δεν άσκησε δίωξη.

Απερρίφθη, ακόμη, η ένσταση περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου, την οποία οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν στηρίξει στο γεγονός ότι για τα εξοπλιστικά συστήματα TOR M1 δεν έγινε προκαταρκτική εξέταση. Το Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση ως απαράδεκτη. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ακολούθως να απορριφθεί και η ένσταση που είχε κατατεθεί από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα