Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων-Αναμένεται «κατάρρευση» των βάσεων

Στα κατά τόπους λύκεια της χώρας, αλλά και στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα).

Οι υποψήφιοι, που θα αναζητήσουν ηλεκτρονικά τη βαθμολογία τους, θα μεταβούν ΕΔΩ, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις

αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά.

Μετά την αγωνία των… βαθμών, οι υποψήφιοι θα πρέπει μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση (πατήστε ΕΔΩ).

Σε ποια μαθήματα «πάτωσαν»

Σχεδόν 8 στους 10 μαθητές έγραψαν κάτω από τη βάση στη Φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης (79,17%) εκ των οποίων οι μισοί βαθμολογήθηκαν από 0 έως 5. Το αντίστοιχο περσινό ποσοστό ήταν περίπου 69%. Πολύ χαμηλές επιδόσεις καταγράφονται στα στατιστικά και για τα μαθηματικά της ίδιας κατεύθυνσης, αφού έτος το 69,97% των μαθητών έγραψαν από 0 έως 10 ενώ πέρυσι το ποσοστό τους δεν ξεπέρασε το 60% (δείτε αναλυτικά στοιχεία ανά κατεύθυνση και μάθημα ΕΔΩ).

Όσον αφορά στα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης το μάθημα που δυσκόλεψε περισσότερο τους μαθητές ήταν τα αρχαία όπου σχεδόν ένας στους δύο (49,66%) έγραψε κάτω από τη βάση.

Σχετικά με τα μαθήματα επιλογής γενικής παιδείας, οι μαθητές όλων των κατευθύνσεων δεν τα πήγαν καθόλου καλά στο μάθημα της Ιστορίας

Υπήρχαν ωστόσο και μαθήματα, τα θέματα των οποίων βοήθησαν τους υποψήφιους να ανεβάσουν τους βαθμούς τους. Άριστα (18-20) έγραψε το 34,93% των μαθητών στο μάθημα της Χημείας θετικής κατεύθυνσης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι βάσεις εισαγωγής θα κατέβουν σε πολλές ομάδες σχολών υψηλής ζήτησης, ενώ σε ορισμένα περιφερειακά ιδρύματα είναι πιθανό να σημειωθεί «βουτιά» των βάσεων, λόγω των χαμηλών επιδόσεων των περισσοτέρων μαθητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα