Ανακοίνωση-«καταπέλτης» και αγωγή κατά της ΕΔΤ από τον Ρ. Μανθούλη

Ο διάσημος σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης εξέδωσε μια ειρωνική και άκρως επιθετική ανακοίνωση κατά της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΔΤ) λόγω της χρήσης της ταινίας του «Η Κυρία Δήμαρχος», χωρίς την άδειά του, που έπαιξε την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο κανάλι.

Σημειώνεται, πως ο κ. Μανθούλης από την πρώτη στιγμή είχε εναντιωθεί στην απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στην ΕΡΤ και όπως δήλωσε μπορεί να μην κατάφερε να εμποδίσει την προβολή της ταινίας, ωστόσο θα ζητήσει αποζημίωση 20.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Ροβήρου Μανθούλη:

«Ο

Καψής, στα νιάτα του, μου ζητούσε ταινίες μου για ν’ ανοίξει σινε-κλαμπ. Αποφάσισε να το ξεκινήσει επιτέλους με την Κυρία Δήμαρχο. Στην ΕΔΤ, που ψευδίζει την ΕΡΤ. Βλέπεται, θα λέει ο υπουδγός, ιστοδική στγμή. Αδχίζουμε με ταινία του Μανθούλη που μας βδίζει.

Η ταινία μου θα γίνει λοιπόν Κυδία Δήμαδχος. Δεν μποδώ δυστυχώς να την εμποδίσω ή να την απαγοδεύσω. Μποδώ μόνο να ζητήσω δικαστικώς είκοσι χιλιάδες Ευδώ αποζημίωση για την δυσφήμηση που μου κάνει, με το να μεταδίδει την ταινία μου σε κατάπτυστο κανάλι.

Γιατί όλοι οι Έλληνες, μόλις βγει στο κουτί η ταινία, θα φτύνουν την οθόνη τους. Ελπίζω, αμέσως μετά την Κυδία Δήμαδχο, να γίνει και η Κηδεία της Ιεδοδούλου. Δηλαδή της ΕΔΤ.

ΔΟΒΗΔΟΣ ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ».

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο Βήμα ο σκηνοθέτης επαναλμβάνει την πρόθεση του να καταθέσει αγωγή εναντίον της Δημόσιας Τηλεόρασης και δηλώνει: «Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να με εκδικηθούν λέγοντας ότι είμαι μαζί τους. Όχι, δεν είμαι μαζί τους. Αντιθέτως. Αρνούμαι και ζητώ και ηθική αποζημίωση».

Σύμφωνα με τον κ. Μανθούλη, «αν παίξουν μια ταινία μου μέσα σε ένα αποχωρητήριο θα διαμαρτυρηθώ! Η μετάδοση της ταινίας μου από αυτό κανάλι ήταν μια στάση εκδικητική και με λερώνει».

Τάχθηκε τέλος υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ γίνεται μια εξέγερση. Δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι απέναντι σε ένα Κράτος που θέλει να την φιμώσει. Μια σιωπηλή, ειρηνική εξέγερση. Χωρίς να βρίζουν την κυβέρνηση, δεν δέχονται αυτό που έκανε».

Keywords
Τυχαία Θέματα