Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Σνόουντεν

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που διέφυγε στη Ρωσία, πραγματοποίησε ο πρώην σύμβουλος της NSA των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν, καθώς παραχώρησε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι σε χώρο του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο στη Μόσχα, μετά ΤΗ συνάντηση που είχε με εκπροσώπους κορυφαίων ομάδων για τα ανθρώπινα

δικαιώματα (μεταξύ αυτών η Διεθνής Αμνηστία) και με δικηγόρους.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος θα ζητήσει «προσωρινό πολιτικό άσυλο» από τη Ρωσία, ενώ θα επιδιώξει να λάβει μόνιμο άσυλο σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Εξάλλου, δήλωσε ότι έχει δεχθεί προσφορά για παραχώρηση ασύλου από τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, τη Νικαράγουα, τον Ισημερινό και τη Ρωσία, τις οποίες ευχαρίστησε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), «ο Σνόουντεν επιδιώκει να παραμείνει στη Ρωσία, καθώς δεν μπορεί ακόμη να πετάξει για τη Λατινική Αμερική».

Εκπρόσωποι 13 οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα επιχειρήσουν να συναντήσουν τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για να συζητήσουν μαζί του το θέμα.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο Σνόουντεν βρίσκεται για τρίτη εβδομάδα στην περιοχή διέλευσης (τράνζιτ) του διεθνούς αεροδρομίου της Μόσχας.

Keywords
Τυχαία Θέματα