Αλ. Αλαβάνος: Η έξοδος από το Μνημόνιο οδηγεί και στην έξοδο από το ευρώ

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα iskra.gr, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος ξεκαθαρίζει, πως η Αριστερά πρέπει να πει στην κοινωνία πως έξοδος από το Μνημόνιο είναι και έξοδος από το ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Αλαβάνος: «Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το μνημόνιο

είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική».

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο απλός κόσμος θα συμφωνήσει σε αυτήν την προοπτική της αποχώρησης από το ευρώ σε συνδυασμό με την κατάργηση της δανειακής σύμβασης, «εφόσον γίνει πειστική ως η μόνη απάντηση στον συνταξιούχο που το μηνιάτικο του φτάνει για μια βδομάδα, στο νέο άνεργο που περιφέρεται χωρίς σκοπό, στο μικροκαταστηματάρχη που δεν περνάει πια από τον δρόμο που ήταν το μαγαζάκι του γιατί δεν αντέχει τον πόνο».

Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος προτείνει τρεις λύσεις για την Ελλάδα: Την παραμονή στο ευρώ και την αποδοχή των όρων της δανειακής σύμβασης, την με προοπτικές προετοιμασμένη έξοδό μας από το ευρώ και την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που προειδοποιεί ότι θα δημιουργήσει πανικό, χάος και ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, με άγνωστη έκβαση.

«Η ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να αμυνθεί απέναντι στην ευκολία της ίδιας της εκλογικής επιτυχίας. Να μη φοβηθεί το συγκρουσιακό και μετασχηματιστικό της χαρακτήρα. Να κρατήσει τα κοινωνικά της οράματα. Να εντάξει τη θετική συμβολή που μπορεί πια να έχει στα δραματικά προβλήματα του λαού σε μια καινοτόμα αφήγηση ανατρεπτικών αλλαγών σε μια χώρα όχι της Λατινικής Αμερικής, όπου η αλυσίδα ήδη έχει σπάσει από ‘αδύναμους κρίκους’, αλλά της ευρωπαϊκής ηπείρου» καταλήγει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα