Άγιοι Ισίδωροι καταγγελίες: Θύελλα για τα «θαύματα», τι λέει ο εφημέριος του ναού

Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα που έχει ξεσπάσει μετά τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου, για την «απάτη ολκής» που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έχει στηθεί με όσα «θαυματουργά» συμβαίνουν εδώ και χρόνια στο μικρό εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό. Ο Μητροπολίτης ούτε λίγο ούτε πολύ εξήγησε στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» πως «υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα». Από την πλευρά του, ο εφημέριος του ναού, Δημήτριος Λουπασάκης, που όλα αυτά

τα χρόνια έχει κάνει «θαύματα» τα οποία έχουν καταγραφεί σε βίντεο κι έχουν αναρτηθεί στα social media, με τη χάρη του Τιμίου Σταυρού που έχει στην κατοχή του, μπορεί να μην έχει απαντήσει ευθέως ακόμα στις επιθέσεις, ωστόσο κάτι αφήνει να εννοηθεί «ρίχνοντας λάδι στη φωτιά» μέσα από τις ομιλίες του.

Διχασμός

Από την άλλη, ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης φαίνεται πως εδώ και καιρό προετοιμαζόταν για την επίθεση αυτή, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που αναφέρθηκε μέσα από βίντεο τόσο στα θαύματα του Τιμίου Σταυρού όσο και στην ιστορία του, η οποία έχει ιδιαίτερο και ξεχωριστό ενδιαφέρον για εκείνον. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο Τίμιος Σταυρός πέρασε στα χέρια του μετά τον θάνατο της θείας του, Ειρήνης στις 9 Μαΐου 1990, η οποία ήταν η πρώτη που ανακάλυψε τις θαυματουργές του ιδιότητες, με αποτέλεσμα να την επισκέπτεται στην Κρήτη κόσμος από πολλά μέρη της χώρας κι όχι μόνο. Εκείνος από μικρό παιδί θυμάται να βρίσκεται συνεχώς κοντά της, με τον δρόμο της ιεροσύνης να έχει χαραχτεί από τότε μέσα του.

«Κάποια στιγμή τα θαύματα και η παρουσία του Τίμιου Σταυρού άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά, αφού ο Σταυρός αυτός είναι ουράνιος και δεν είναι επίγειος. Την ρώτησα κάποια μέρα και της είπα γιατί αντιστέκεται ο πειρασμός σ’ αυτό τον Σταυρό; Και γιατί κάνει τόσα πολλά θαύματα, ενώ είναι απλό ξύλο; Και μου είπε ‘Όταν θα έρθει η ώρα τότε θα σου πω τι είναι αυτός ο Σταυρός, για να τον έχεις υπόψιν σου’» ανέφερε σε ομιλία του.

‘Παιδί μου ο Σταυρός αυτός είναι από τον ουρανό…’

«Στις 5 Μαϊου του 1990 καθόταν στην πολυθρονίτσα της προς το τέλος της ζωής της και είχα γονατίσει εγώ στο πάτωμα και είμαστε οι δυο μας, μέσα στο προσκυνητάρι της, είχα ακουμπήσει το κεφάλι μου στα γόνατά της και χωρίς να την ρωτήσω μου είπε: “Παιδί μου ο Σταυρός αυτός είναι από τον ουρανό και θα το δεις κάποια μέρα διότι ο Χριστός κάνει θαύματα και ο Χριστός δια μέσου του Σταυρού Αυτού θα κάνει αναρίθμητα θαύματα και θα γίνονται χιλιάδες θεραπείες. Ένα πράγμα μόνο σου λέω να τον έχεις πάντοτε κοντά σου, να μην τον εκμεταλλευτείς ποτέ, να μην χρηματιστείς ποτέ».

Η ίδια, γνωστή στην Κρήτη και ως ασκήτρια γερόντισσα Ειρήνη, τον είχε συμβουλέψει για πολλά… «Μου είπε στο τέλος όταν παιδί μου θα φύγω από αυτή την ζωή κι όταν θα αναλάβεις το έργο του Σταυρού, τότε θα καταλάβεις πολλά και θα με νοήσεις γιατί άλλο να σου τα λέω με τα χείλη μου κι άλλο να τα ζεις ο ίδιος. Να ζεις στον πειρασμό, να ζεις στα κυνηγητά και τις συκοφαντίες, να ζεις όλα αυτά στην ανθρώπινη ζωή».

Στην ίδια του ομιλία ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης αναφέρθηκε και στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, που υπήρξε δάσκαλός του, ο οποίος του είχε πει πως η εκκλησία θα αρχίσει να μιλάει για τον Τίμιο Σταυρό 30 χρόνια μετά την κοίμηση της γερόντισσας.

Εκκλησία της Ελλάδος: Προσοχή στους αγύρτες και τους ψευδοπροφήτες

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες μετά την έκδοση εγκυκλίου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που εφιστά την προσοχή των πιστών για τους «ψευδοπροφήτες».Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με εγκύκλιό της προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις τονίζει ότι «στη σημερινή ἐποχή πλήθυναν οἱ ἐντός τῆς Ἐκκλησίας ψευδοπροφῆτες, οἱ ὁποῖοι ἔχουν παρασύρει ἕναν ἀριθμό πιστῶν καί κινδυνεύουν νά καταλήξουν σέ σχίσμα ἤ αἵρεση».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως οι «στερούμενοι τῆς Χάριτος εἶναι ψευδοπροφῆτες, πλανῶντες καί πλανώμενοι, λύκοι βαρεῖς μή φειδόμενοι τῶν λογικῶν προβάτων τῆς Ἐκκλησίας καί διακατέχονται ἀπό πνεῦμα ὑπερηφανείας καί κενοδοξίας. Τό φαινόμενο αὐτό τῶν ψευδοαγίων ὑπάρχει σέ κάθε ἐποχή». Η εγκύκλιος αυτή, την οποία «υπογράφει» και ο Μητροπολίτης Αργολίδας, αναγνώστηκε την Κυριακή των Αγίων Πάντων, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, αντί άλλου κηρύγματος, σε όλους τους ιερούς ναούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα