Κολυμβήτρια λιποθύμησε στη Βουδαπέστη: Δραματικό βίντεο, τι λέει η προπονήτρια

Το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνουν οι δραματικές στιγμές μίας αθλήτριας της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η οποία λιποθύμησε μέσα στην πισίνα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου, στη Βουδαπέστη. Η αμερικανίδα Ανίτα Αλβαρέζ δευτερόλεπτα αφού εκτέλεσε το πρόγραμμά της στον τελικό του ελεύθερου στο σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης έχασε τις αισθήσεις της, ενώ ήταν ακόμα στο νερό. Η αθλήτρια άρχισε να βυθίζεται, με την προπονήτριά της, Άντρεα Φουέντες, να βουτάει στην πισίνα για να τη σώσει.

Coach Andrea Fuentes leapt in to

rescue Team USA's Anita Alvarez, who had sunk to the bottom of the pool and was not breathing at the World Aquatics Championships.

"It was a big scare. I had to jump in because the lifeguards weren't doing it" https://t.co/QzBH5TRcvD pic.twitter.com/mMYatfefLI

AFP News Agency (@AFP) June 23, 2022

Η Φουέντες ανέβασε την Αλβαρέζ στην επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός ακόμη ατόμου τη μετέφερε στην άκρη της πισίνας. Από εκεί, η 25χρονη μεταφέρθηκε με φορείο στο ιατρείο του κολυμβητηρίου, με την αμερικανική ομάδα να ανακοινώνει λίγο αργότερα πως η αθλήτρια είναι καλά. «Ήταν τρομακτικό. Έπρεπε να πηδήξω γιατί δεν το έκαναν οι ναυαγοσώστες», δήλωσε η προπονήτρια της αμερικανικής ομάδας σύμφωνα με τη Marca. «Τρόμαξα, επειδή είδα ότι δεν ανέπνεε, αλλά τώρα είναι πολύ καλά», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν οι εικόνες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στον αγώνα. Σύμφωνα με τα όσα είπε η Φουέντες, η Αλβαρέζ λιποθύμησε εξαιτίας της προσπάθειας που κατέβαλε κατά τη διάρκεια του προγράμματός της. «Είχε νερό στους πνεύμονές της, όταν άρχισε να αναπνέει ξανά όλα ήταν εντάξει», είπε.

Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή της 25χρονης σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα

«Φώναξα στους ναυαγοσώστες να πέσουν στο νερό, αλλά δεν κατάλαβαν τι είπα, ή δεν το άκουσαν. Δεν ανέπνεε… μπήκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, λες και ήταν τελικός Ολυμπιακών αγώνων», συμπλήρωσε η προπονήτρια, που ως αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης είχε κατακτήσει τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια.

Σύμφωνα με την προπονήτρια, η Αλβαρέζ θα ξεκουραστεί σήμερα και ελπίζει να αγωνιστεί στο ομαδικό την Παρασκευή, αφού υποβληθεί σε εξετάσεις. Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή της 25χρονης σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα λιποθύμησε και πέρυσι κατά τη διάρκεια αγώνων.

TEAM USA SWIMMER RESCUED AFTER FAINTING IN THE POOL

LOOK: Team USA swimmer Anita Alvarez sank to the bottom of the pool after fainting during the women’s solo free artistic swimming finals on Thursday at the Budapest 2022 World Aquatics Championships. Oli Scarff/AFP pic.twitter.com/J1LuDa2pXA

— Daily Guardian (@dailyguardianph) June 23, 2022

«Ήταν η καλύτερη εμφάνιση που έχει κάνει ποτέ. Απλά, πίεσε τον εαυτό της στα όρια και τα βρήκε. Αλλά είναι ΟΚ και οι γιατροί λένε ότι είναι καλά», έγραψε η Φουέντες στο Instagram αναφερόμενη στην Αλβαρέζ.

«Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει σε άλλα αθλήματα: στην ποδηλασία, τον μαραθώνιο, τον στίβο… κάποιοι δεν φτάνουν στον τερματισμό και άλλοι τερματίζουν μπουσουλώντας ή λιποθυμούν. Το δικό μας άθλημα είναι επίσης πολύ δύσκολο», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κολυμβήτρια, Βουδαπέστη, Δραματικό,kolymvitria, voudapesti, dramatiko