Αυτοδιάλυση αποφασίζει ο Συνασπισμός

Έπειτα από 21 χρόνια ως ανεξάρτητο κόμμα, προχωρά στην αυτοδιάλυσή του ο Συνασπισμός, την Κυριακή 9 Ιουνίου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Τη διάλυσή ακολουθεί η ενσωμάτωσή του, στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. Την εισήγηση θα κάνει ο γραμματέας του Συνασπισμού Δημήτρης Βίτσας, ενώ τις εργασίες θα κλείσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Η

απόφαση για την αυτοδιάλυση αναμένεται να ληφθεί κατά πλειοψηφία, καθώς το Αριστερό Ρεύμα, θα καταψηφίσει. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ που θα γίνει τη μεθεπόμενη Κυριακή 16 Ιουνίου.

Το Αριστερό Ρεύμα, με βασικό εκφραστή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, θεωρεί ότι η πιο ενδεδειγμένη πολιτικά λύση είναι η αυτοδιάλυση όλων των συνιστωσών να γίνει μετά το συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ τον επόμενο μήνα.

Η διάλυση του ΣΥΝ γίνεται παράλληλα με τις προσυνεδριακές διαδικασίες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εγγραφές νέων μελών έχουν ήδη αρχίσει. Στις 12 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εγγραφές μελών με δικαίωμα ψήφου, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να εγγράφονται μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου. Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις, στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν μέρος περίπου 3.000 σύνεδροι, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα