Σε «κατάσταση επιφυλακής» οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ

«Είναι ξεκάθαρο πως η τρικομματική συγκυβέρνηση υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα για μαζικές απολύσεις εργαζομένων, υπολογίζει μεγάλο ποσοστό των απολύσεων αυτών να προέλθει από τους Ο.Τ.Α. μέσω καταργήσεων-συγχωνεύσεων των Νομικών Προσώπων τους (Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στου Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Σχετικά με τις απολύσεις η Ομοσπονδία σημειώνει πως είναι ξεκάθαρη και διαχρονική θέση της, για κλείσιμο των Νομικών Προσώπων

και η μεταφορά του συνόλου των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού στον οικείο Δήμο.

«Λαμβάνοντας υπόψη πως μέσα στο 2013, δεσμεύτηκαν για 25.000 διαθεσιμότητες και 4.000 απολύσεις εργαζομένων, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους Συλλόγους-Μέλη μας. Το κλείσιμο ενός Νομικού Προσώπου μπορεί να χρειαστεί σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία (Ν.3463/2006-άρθρο 241, Ν.3584/2007-άρθρο 219 και Ν.3852/2010-άρθρο 239) μερικούς μήνες», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Και προσθέτει: «Προκειμένου όμως να προβλεφθούν δυσάρεστες καταστάσεις και να κοπεί η όρεξη σε «καλοθελητές» που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν συγκυρίες, οι Δήμαρχοι μεμονωμένα, αλλά και μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου την Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν την ομαλή ροή της διαδικασίας με πλήρη εξασφάλιση του μεταφερόμενου προσωπικού.

Στην προσπάθειά τους να διαλύσουν το Κοινωνικό κράτος και τις Κοινωνικές δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα διστάσουν να εκμεταλλευτούν ευκαιριακές καταστάσεις και συγκυρίες».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή σημειώνει: «Δικό μας μέλημα και απόλυτη προτεραιότητα το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η εργασιακή ασφάλεια των συναδέλφων!!!».

Keywords
Τυχαία Θέματα