ΑΕΚ: Αισιοδοξία για «happy end»

Το χρονικό όριο (τέλος Σεπτεμβρίου) που είχαν θέσει οι υποψήφιοι επενδυτές στην ΑΕΚ, για την απόφαση επένδυσης ή όχι στην Ένωση, τελειώνει όπως και η κατάληξη στο σίριαλ της αγοράς των μετοχών της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. Στο στρατόπεδο της Ένωσης υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως το σίριαλ της αγοράς των μετοχών της ΠΑΕ θα έχει happy end, με την επικύρωση της συμφωνίας να αναμένεται και από το Λονδίνο. 

Οι

άνθρωποι της ΠΑΕ περιμένουν θετική απάντηση από τους Κιθ Χάρις και Δημήτρη Βιντιάδη για επένδυση στην ομάδα, με τις συναντήσεις του τελευταίου αρχικά με τον Νίκο Νοτιά κι εν συνεχεία με τους Supporters να εκλαμβάνονται ως θετικά σημάδια για αίσια έκβαση της υπόθεσης.

Με τους δύο μεγαλομετόχους της ΠΑΕ συζητήθηκε ο τρόπος που θα συμμετάσχουν στην προσεχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το μνημόνιο που θα υπογράψουν, εφόσον τελικά αποφασίσουν οριστικά να επενδύσουν. 

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι δύο ενδιαφερόμενοι να μην βάλουν σε πρώτη φάση και τα 10+ εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την απόκτηση του 51%, αλλά να βάλουν άμεσα 5 εκατ. ευρώ (δίνοντας ανάσα ρευστότητας στην ΠΑΕ) και να δεσμευτούν με μνημόνιο για άλλα 8 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι. Εκτός κι αν αποφασίσουν να βάλουν απευθείας όλο το ποσό οι ίδιοι ή βρουν «συμπαίκτη/ες» που θα ενισχύσει την προσπάθειά τους… 

Το προσεχές διάστημα το επενδυτικό δίδυμο Βιντιάδη-Χάρις θα έχει τις τελικές του διαβουλεύσεις, ενώ δεν αποκλείεται παράλληλα να αρχίσει ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές προκειμένου να πιστοποιηθούν τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί από την ΠΑΕ. 

 

 

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα