ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ένα ντέρμπυ με παρελθόν

Η ΑΕΚ, που προσπαθεί να «μαζέψει τα κομμάτια της», υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Η βαθμολογική διαφορά που…«χωρίζει» τις δυο ομάδες είναι τεράστια! Ο Ολυμπιακός είναι στην πρώτη θέση με 70 βαθμούς. Η γηπεδούχος ΑΕΚ

βρίσκεται στη τέταρτη θέση με 48. Η…«διαφορά» τους ειναι μέχρι σήμερα 22 βαθμοί! Η ιστορία έχει αποδείξει ότι στα ντέρμπυ αυτές οι…«διαφορές» δεν έχουν σημασία! Όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι «οι αριθμοί λένε την αλήθεια» και παίζουν ρόλο…

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερη ομάδα, σε σύνολο αλλά και σε μονάδες. Έτσι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο πρωτοπόρος θα παραταχθεί με όλα του τα στελέχη. Επιστρέφουν ο Σεμέδο (θα πάρει χρόνο ανάλογα με το αποτέλεσμα!), όπως και ο Βρουσάι, που ενδεχομένως να πάρει φανέλα βασικού. Βέβαια ο Βαλμπουενά, που πριν λίγες ημέρες υπέγραψε το νέο συμβόλαιο του έως και το καλοκαίρι του 2022, είναι έτοιμος να ηγηθεί της ομάδος. Ίσως ο Πορτογάλος προπονητής Πέδρο Μάρτινς χρημησμοποιήσει και τον Φορτούνη, θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Στην άμυνα το πρόσωπο που θα αποσπάσει την προσοχή όλων είναι ο Παπασταθόπουλος, που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος της πρώην ομάδος του. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σα. Και στην μεσαία γραμμή ο Εμβιλά με τον Μπουχαλάκη. Θα απουσιάσει από την άμυνα ο τιμωρημένος Λαλά.

Η ΑΕΚ

Από την πλευρά της η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό με παίκτες που έχει προετοιμάσει κατάλληλα κατά την διάρκεια της διακοπής των πλέι-οφ, λόγω των αγώνων της Εθνικής μας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Ισπανός προπονητής Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ολιβέιρα, ο Γαλανόπουλος (ίσως του δοθεί χρόνος) ο Σιμόες, ο Σακχοφ είναι έτοιμοι για το ντέρμπυ, που γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την ΑΕΚ.

Ιστορικά

Στις νίκες ιστορικά προηγείται ο Ολυμπιακός, που έχει κερδίσει σε 90 παιχνίδια. Η ΑΕΚ έχει κερδίσει σε 62, ενώ άλλες 47 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες. Η μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού επι της ΑΕΚ με 7-1 σημειώθηκε στις 15 Απριλίου του 1963! Βέβαια μια ακόμη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επι της ΑΕΚ με 6-0 σημειώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1981, όταν και συνέβη η τραγωδία των ελληνικών γηπέδων με 21 νεκρούς στη θύρα 7! Από την πλευρά της η ΑΕΚ είχε σημειώσει επίσης μεγάλη νίκη επι του Ολυμπιακού με 7-3 στις 29 Σεπτεμβρίου του 1940!

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ – Ολυμπιακός,aek – olybiakos