Α1 μπάσκετ: Το βλέμμα στραμμένο στο ντέρμπι της Δευτέρας

Αρχίζουν τα όργανα για τα καλά στην Α1 μπάσκετ, καθώς την προσεχή Δευτέρα (22/10) διεξάγεται το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό (18:45 ΝΕΤ). Ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες, αφού και οι δύο ομάδες έχουν προβεί σε αλλαγές, με αυτές του «τριφυλλιού» να είναι ριζικές.

Οι «αιώνιοι» έχουν αφήσει πίσω την εποχή των Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς, με τις δύο ομάδες να έχουν αναθέσει

το δύσκολο έργο της φετινής περιόδου στα χέρια δύο Ελλήνων προπονητών. Αργύρης Πεδουλάκης από τη μία και Γιώργος Μπαρτζώκας από την άλλη, συνθέτουν το σκηνικό των πάγκων των δύο συλλόγων.

Οι γηπεδούχοι με τον «Άρτζι» στο τιμόνι τους στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή, θέλουν να επανακτήσουν τα σκήπτρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Το έργο τους φαντάζει πιο δύσκολο από ποτέ, καθώς εκτός από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, σαρωτικές ανακατατάξεις έχουν γίνει και στο έμψυχο υλικό. Οι «πράσινοι» με νέο ρόστερ πλέον, θα χρειαστούν σίγουρα πίστωση χρόνου για να βγάλουν το παιχνίδι τους στο παρκέ, όντας ολοκαίνουρια ομάδα.

Η μπαγκέτα στα χέρια του Αργύρη Πεδουλάκη είναι έτοιμη να καθοδηγήσει την ομάδα, με το στοίχημα για τον Έλληνα τεχνικό να είναι πολύ μεγάλο. Δεν είναι μικρό πράγμα να κάθεσαι στον πάγκο της πιο πετυχημένης ελληνικής ομάδας την τελευταία δεκαετία.

Από την άλλη, οι κάτοχοι του τίτλου σε Ελλάδα και Ευρώπη μετρούν τις πληγές τους μόνο από την αποχώρηση του μαέστρου του πάγκου τους, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποτελεί την επιλογή της διοίκησης των «ερυθρολεύκων». Οι φιλοξενούμενοι ενισχύθηκαν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ενώ δεν είδαν κανένα από τους βασικούς τους παίκτες να αποχωρεί. Γεγονός που δίνει μικρό προβάδισμα στον φετινό Ολυμπιακό έναντι του «τριφυλλιού». Άλλωστε η ομοιογένεια ήταν ο λόγος που χώλαινε τόσα χρόνια η ομάδα του Πειραιά και ήταν απούσα από τους τίτλους.

Πρόσωπο του αγώνα θα είναι φυσικά ο «ερυθρόλευκος» πλέον Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος μετακόμισε το καλοκαίρι, από το «τριφύλλι» στον Πειραιά. Οι αντιδράσεις των φίλων του Παναθηναϊκού αναμένονται έντονες, αφού μετά τον Βασίλη Σπανούλη θα έχουν κι άλλο πρόσωπο να βγάλουν τα… απωθημένα τους. Βέβαια τα φώτα θα πέσουν και στον πρώην «ερυθρόλευκο» Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα φορέσει τη… μισητή φανέλα του Παναθηναϊκού.

Χριστοδούλου, Σχινάς και Αναστόπουλος θα είναι οι τρεις «σφυρίχτρες» του πρώτου μεγάλου ντέρμπι της σεζόν, με την ευχή όλων το ματς να κυλήσει ήρεμα, ενώ καλό θα είναι στο τέλος της αναμέτρησης να μη θυμάται κανείς το διαιτητικό τρίο και τις αποφάσεις του. Σπάνιο βέβαια για ντέρμπι και για ελληνικό γήπεδο. Ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή. Υπομονή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας…

Keywords
Τυχαία Θέματα