ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ RASS: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΡΙΤΗ Η Χ.Α.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και σταθεροποίηση της Χρυσής Αυγής στην τρίτη θέση δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ

προηγείται της Ν.Δ. κατά 1,1%, αφού καταλαμβάνει το 23,8% των προτιμήσεων, ενώ η Ν.Δ. προτιμάται από το 22,7% των ερωτηθέντων.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 7,2%. Η σφυγμομέτρηση δείχνει κάμψη της επιρροής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι καταλαμβάνουν το 6,1% των προτιμήσεων, ενώ η ΔΗΜΑΡ ακολουθεί με 5% και το ΚΚΕ με 4,5%. Το κόμμα Τζήμερου «Δημιουργία Ξανά!» βρίσκεται στο 1,8%, ενώ οι Οικολόγοι στο 1,4%.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, αφού αναποφάσιστοι δηλώνουν περισσότεροι από έναν στους δέκα (11,6%). Το 3,6% των ερωτηθέντων απαντά «άλλο», στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, ενώ οι απαντήσεις «λευκό-άκυρο» φτάνουν το 3,1%.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης, το 70% των ερωτηθέντων δηλώνει «ανασφαλές» στο ενδεχόμενο κυριαρχίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα