Α. Σαμαράς: «Θα ακολουθήσουμε το μοντέλο της Ιρλανδίας»

Ύστερα από την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε σήμερα (Πέμπτη) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Έντα Κένι, δήλωσε ότι «θα ακολουθήσουμε το ίδιο επιτυχημένο πρότυπο της Ιρλανδίας, τόσο για την προεδρία της ΕΕ όσο και για την έξοδο από την κρίση». Παράλληλα, σχολίασε ότι «η Ιρλανδία μάς δείχνει ότι δεν πρόκειται για δρόμο χωρίς τελειωμό».

Ψάχνοντας για… συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο παράδειγμα της Ιρλανδίας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, τονίζοντας ότι «δώσαμε τη μάχη για πιο ισορροπημένες πολιτικές στην Ευρώπη που θα συνδυάζουν μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας με μέτρα ανάκαμψης. Οι δύο λαοί υπέφεραν και υποφέρουν. Έχουν κάνει τεράστιες αλλαγές κι η Ιρλανδία μάς δείχνει ότι δεν πρόκειται για δρόμο χωρίς τελειωμό».

Τέλος, αναφέρθηκε στην επί δεκαετιών επιλογή της Ιρλανδίας για ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, η οποία –σύμφωνα με το πρωθυπουργό- είναι το «κλειδί» για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. «Ήταν αυτά τα δύο που τη βοήθησαν να βγει από την κρίση», τόνισε συμπληρώνοντας ότι το ίδιο μοντέλο θα ακολουθηθεί όταν η χώρα μπει σε ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα